7 plante care aduc ghinion în casă. Ce flori să nu ții niciodată în locuința ta

Unele dintre ele sunt foarte populare
7 plante care aduc ghinion în casă. Ce flori să nu ții niciodată în locuința ta

7 plante care aduc ghinion în casă. Potrivit principiilor Feng Shui, obiectele din casă, incluzând în această categorie și plantele, trebuie așezate într-o anumită direcție, ordine, pentru a atrage energia pozitivă. Însă nu toate plantele sunt de bun augur pentru locuința noastră. Există anumite specii de plante și flori care nu ar trebui niciodată ținute în casă, pentru că aduc necazuri.

7 plante care aduc ghinion în casă. Florile pe care nu trebuie să le ții în locuință

Plantele de apartament au două roluri: unul decorativ, având menirea de a ne înfrumuseța locuința și altul practic, împrospătând aerul prin procesul de fotosinteză. Însă oricât de mult am iubi plantele, se pare că nu toate ne aduc armonie în casă.

Potrivit credințelor populare, există anumite specii de flori și plante care nu ar trebui ținute în casă pentru că aduc ghinion. Iată care sunt acestea:

Hortensii

Deși sunt extrem de frumoși, acești arbuști acidofili nu ar trebui ținuți în casă pentru că, potrivit principiilor Feng Shui, reprezintă singurătatea.

Cactus

Cie ar fi crezut că micuții și fermecătorii cactuși nu sunt tocmai plantele pe care ar trebui să le avem în locuință. Ei bine, se pare că aceștia atrag energiile negative, deci este important să eviți să îi ții în casă.

Agave

Sunt plante cu creștere foarte rapidă, care sunt utilizate pe scară largă pentru decorarea grădinilor. Este de preferat să le ții în afara casei, fie pe terasă, fie pe balcon, sau în grădina dacă ai una.

Coronița lui  Hristos

În privința acestei plante cu spini, credințele sunt împărțite. Principala convingere este că ea crește starea nervilor și tensiunilor în casă. Aceeași credință spune că, dacă le așezi în exterior, acestea vor servi ca o amuletă care ajută la protejarea casei de toate vibrațiile proaste care vin din exterior.

Garoafe

Garoafele sunt percepute drept flori pe care le ducem la evenimente triste, precum înmormântările, iar legendele spun că acestea nu trebuie ținute în casă. Se pare că cele care aduc cel mai mult ghinion ar fi garoafele roșii, așa că ar fi bine să te îndrepți spre alte flori asemănătoare.

Cale

Calele au seva care conține oxalat de calciu, o substanță foarte periculoasă care poate fi fatală dacă este consumată. În plus, calele sunt aducătoare de necazuri, mai ales că sunt considerate plantele mortului. Ele se duc la înmormântări și se folosesc în aranjamente funerare.

Bumbac

Deși aceste plante pot fi elemente decorative foarte drăguțe, ele nu sunt deloc indicate pentru interior. Adună praf și se spune că reprezintă ghinionul și sărăcia. Cel mai bine este să ții bumbacul afară.

7.9 103 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.