A fost dezvăluită cauza morții reginei Elisabeta a II-a. Ce scrie pe certificatul de deces

Documentul istoric arată că răposatul monarh a murit pe 8 septembrie, la ora 15:10, la Castelul Balmoral din Ballater.

Certificatul de deces al Reginei Elisabeta a II-a fost dat publicității, joi, de National Records of Scotland. În documentul istoric sunt precizate data morții – 8 septembrie – și locul – Castelul Balmoral din Scoția. Certificatul a fost semnat de fiica Reginei, Prințesa Anne. În document apar și numele părinților monarhului, regele George al VI-lea și Elizabeth Bowes-Lyon.

A fost dezvăluită cauza morții reginei Elisabeta a II-a

Regina Elisabeta a II-a a murit de „bătrânețe“, dezvăluie certificatul de deces al Majestății Sale, publicat recent. În vârstă de 96 de ani, cel mai longeviv monarh al Marii Britanii a murit joi, 8 septembrie 2022, la Castelul Balmoral din Ballater. Registratorul general pentru Scoția, Paul Lowe, a confirmat că decesul Reginei a fost înregistrat în Aberdeenshire la 16 septembrie.

În document se precizează că suverana de 96 de ani a murit la ora 15:10, pe 8 septembrie. Prințesa Anne a înregistrat decesul mamei sale. Palatul Buckingham a declarat că Regina a avut probleme de mobilitate în lunile care au dus la decesul ei, dar până acum nu se știa cauza oficială a morții.

Ora decesului confirmă că Regina Elisabeta a II-a a murit în timp ce mulți dintre membrii familiei sale călătoreau încă pentru a o vedea. Regele, Regina Consoartă și Prințesa Regală se aflau deja la Balmoral, fiind în Scoția, unde aveau angajamente, notează The Guardian.

Prințul de Wales, Contele și Contesa de Wessex și Ducele de York au zburat de la RAF Northolt, ajungând la Aeroportul Aberdeen la ora 15:50, după care la Balmoral imediat după ora 17:00. Ducele de Sussex, care a călătorit separat, a ajuns la Balmoral cu puțin înainte de ora 20:00.

Ce scrie pe certificatul de deces?

Bătrânețea a fost singura cauză menționată în certificatul de deces, fără alți factori care să fi contribuit la moartea Reginei. Vorbim despre aceeași cauză de deces care apare și în certificatul soțului ei, Prințul Philip. După cum menționam și mai sus, decesul monarhului a fost înregistrat de Prințesa Anne a Marii Britanii.

A fost dezvaluita cauza mortii reginei Elisabeta a II-a
Ce se arată în certificatul de deces al Reginei

Atunci când i-a adus un omagiu mamei sale, Regina, Prințesa Regală a dezvăluit că a fost alături de șeful statului în ultimele sale clipe. Anne, care a însoțit sicriul mamei sale în timp ce acesta a călătorit de la Balmoral la Londra, via Edinburgh, a declarat: Am avut norocul să împărtăşesc ultimele 24 de ore din viaţa mamei mele dragi. A fost o onoare şi un privilegiu să o însoţesc în ultima ei călătorie. Faptul că am văzut dragostea şi respectul arătate de atât de mulţi oameni în aceste zile a fost o experienţă plină de smerenie, dar şi înălţătoare.

Prințesa este numită „informator“ pe document, după ce ar fi notificat registratura locală cu privire la moartea mamei sale. Regina a fost înmormântată pe 19 septembrie, după 70 de ani de domnie, după ce familia, prietenii și națiunea și-au luat rămas bun de la regretatul monarh.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce a participat Jorge la Survivor All Stars, de fapt
8.8 88 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *