A pulverizat oțet pe plantele din grădină, iar în câteva zile totul s-a schimbat. Trucul e genial, trebuie să-l știi

Oțetul îți poate fi de ajutor în grădină. Iată cum îl poți folosi.
A pulverizat oțet pe plantele din grădină, iar în câteva zile totul s-a schimbat. Trucul e genial, trebuie să-l știi

Este binecunoscut faptul că plantele au nevoie de o atenție deosebită și de o îngrijire corespunzătoare pentru a le menține sănătoase. Și nu întotdeauna substanțele chimice scumpe și cu grad ridicat de toxicitate sunt o soluție. De fapt, le poți înlocui foarte simplu cu un ingredient pe care cu siguranță și tu îl ai în bucătărie. Este vorba de banalul oțet, care îți poate fi de un real ajutor în îngrijirea plantelor și nu numai.

A pulverizat oțet pe plantele din grădină, iar în câteva zile totul s-a schimbat

Oțetul este un ingredient obișnuit în bucătărie, dar poate fi și un ajutor de încredere în grădină. Folosirea oțetului în grădină poate avea o serie de efecte benefice asupra plantelor. Datorită proprietăților sale acide, oțetul poate usca frunzele buruienilor, ceea ce face ca acestea să moară și să se descompună mai repede. În plus, oțetul poate ajuta la prevenirea creșterii ulterioare a buruienilor, creând un mediu neplăcut pentru acestea.

De asemenea, oțetul poate ajuta la combaterea bolilor și a insectelor. Acidul acetic din oțet poate distruge bacteriile și fungii care pot afecta plantele. Tot ce trebuie să faci este să amesteci două lingurițe de oțet cu infuze de mușețel. Substanța obținută trebuie pulverizată pe plantele bolnave și astfel vei scăpa de dăunători.

Oțetul poate fi folosit și pentru a descuraja animalele să distrugă plantele din grădină, deoarece are un miros puternic și neplăcut. Este suficient să înmoi o bucată de pânză în oțet, să o înfășori pe un băț și să o pui în pământ, în imediata apropiere a plantei. Repetă acest proces la fiecare șase zile și cu siguranță animalele tale nu vor mai apropia de plante.

De asemenea, dacă solul nu este suficient de acid din cauza durității apei, poți ameliora situația cu ajutorul oțetului. Udă suprafața necesară cu o soluție de oțet și apă (50 ml de oțet la fiecare litru de apă).

Citește și: „Plantele care protejează casa. Țin departe ghinioanele și sărăcia. Unde trebuie să le așezi

Scapă de insecte cu ajutorul oțetului

Atunci când crești diverse plante în ghivece, este inevitabilă apariția, după un anumit timp, a insectelor precum păianjenii sau furnicile. Pentru îndepăratarea acestora, trebuie să ștergi ghiveciul cu o lavetă înmuiată în oțet. Repetă această procedură o dată la trei zile. Paraziții vor dispărea, iar plantele vor crește excelent.

Cu toate acestea, trebuie să fii precaut atunci când folosești oțetul în grădină, deoarece poate avea și efecte negative asupra plantelor. Dacă este folosit în cantități prea mari sau în mod necorespunzător, oțetul poate ucide plantele sau poate duce la dezvoltarea unor probleme de sănătate. De aceea este recomandat să respecți întocmai cantitățile indicate.

Citește și: „Pomi pe care să nu-i plantezi sub nicio formă în curte. Vei avea numai necazuri

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Erika Isac, detalii despre noul iubit “Este un bărbat extraordinar!”
8.6 26 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *