Acuzațiile către părintele Visarion Alexa continuă: „M-a sunat pe videocall și era în duș”. Mărturii halucinante

Apar noi acuzații la adresa preotului Visarion Alexa
Acuzațiile către părintele Visarion Alexa continuă: M-a sunat pe videocall și era în duș. Mărturii halucinante

Au apărut noi declarații halucinante ale uneia dintre victimele lui Visarion Alexa. Aceasta povestește cum reușește preotul să le “vrăjească” pe femeile care merg la el la spovedit.

Acuzațiile către părintele Visarion Alexa continuă: “M-a plimbat cu mașina”

Una dintre femeile care îl acuză pe Visarion Alexa de agresiune sexuală mărturisește că a fost plimbată inclusiv cu mașina preotului. Ulterior a invitat-o în chilia lui. De asemenea, ar fi sunat-o pe videocall atunci când el făcea duș.

„El te citește că ești o femeie slabă, se dă la tine într-o nerușinare. Am discutat până a intrat în sufletul meu în sensul că m-a vrăjit. M-a plimbat cu mașina. M-a atins și s-a ajuns la altceva. M-a invitat în chilia lui, se uita din cap în picioare la mine. M-a îmbrățișat înainte să plec, foarte tare. Și i-am zis: mă sufocați, la care el: vreau să simt pulsul! Tot îi spuneam că nu mă simt bine, că tot sufăr. Și apoi m-a sărutat, m-a pipăit. M-a sunat pe videocall și era în duș și făcea ceea ce se numește păcat”, a declarat una dintre victime, potrivit antena3.ro.

Visarion Alexa, implicat într-un scandal de proporții

Visarion Alexa a fost acuzat inițial de o singură femeie de agresiune sexuală. Ulterior au apărut și alte victime care susțin același lucru. Judecătorii au decis ca acesta să fie plasat sub control judiciar pentru 60 de zile.

Între timp, Patriarhia a anunțat ce măsuri au fost luate în cazul preotului. Se așteaptă până la pronunțarea sentinței de către instanța judecătorească pentru a fi luate alte decizii. Procesul se află încă la început și rămâne de văzut dacă vor mai apărea și alte victime ale cunoscutului preot. Iată măsurile luate de Patriarhie:

  • suspendarea de la slujire (oprirea totală de la săvârșirea celor sfinte, adică interdicția a oficia orice serviciu religios)
  • retragerea funcției de paroh (nu mai are dreptul de a semna niciun document al parohiei de care aparține și de a se implica în niciun act administrativ)
  • obligația de a informa constant, cu celeritate și sinceritate Centrul eparhial (Arhiepiscopia) despre evoluția cercetărilor judiciare cu privire la acuzațiile ce îi sunt aduse.

Visarion Alexa este căsătorit și are patru copii alături de soția lui. Invitat în cadrul unui eveniment pentru a le vorbi tinerilor, preotul  a scăpat o declarație controversată care a ajuns în vizorul oamenilor abia acum.

„Am trei fete. Patru, cu tot cu soția mea. Fac o paranteză, pentru că dacă ele își lasă codițe și ieșim împreună pe stradă, eu cu bărboiul ăsta, lumea zice că le-am răpit, săracele. Deși are 40 de ani, soția mea arată ca o puștoaică de 18 ani.”, a spus părintele Visarion Alexa în 2019.

5.9 132 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.