Ajutor de la stat pentru femeile trecute de vârsta de 40 de ani. Anunțul făcut de Gabriela Firea

„Trebuie să modificăm mentalităţi, să luptăm mai hotărât pentru ca româncele să aibă tot ce merită de la viaţă” - Gabriela Firea
Ajutor de la stat pentru femeile trecute de vârsta de 40 de ani. Anunțul făcut de Gabriela Firea

Ajutor de la stat pentru femeile trecute de vârsta de 40 de ani. Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a avut o întâlnire cu ambasadori ai statelor occidentale în care au discutat despre îmbunătățirea situației femeilor din România. Printre subiectele atinse au fost implicarea femeilor în decizii la nivel înalt, în structuri de conducere la stat și privat, precum și ajutorarea doamnelor cu mulții copii și a celor trecute de vârsta de 40 de ani.

Ajutor de la stat pentru femeile trecute de vârsta de 40 de ani. Ce decizie a luat ministrul Familiei, Gabriela Firea

Gabriela Firea a anunțat că în cadrul Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse se lucrează la un proiect pentru echilibrarea ponderii femeilor în diferite structuri prin stabilirea unor cote de gen, pentru mai multe femei în consiliile de administrație ale companiilor de stat și pentru combaterea și prevenirea hărțuirii sexuale la locul de muncă.

Ministrul Familiei a avut o întrevedere cu reprezentanți ai misiunilor diplomatice la București ale țărilor occidentale, ai mediului academic și ONG-uri în care au discutat despre respectul față de femei și egalitatea de șanse.

”Respectul faţă de femei – tema dezbătută împreună cu reprezentanţi la nivel înalt ai corpului diplomatic – SUA, Franţa, Austria, Italia, Spania, Finlanda, Croaţia, Polonia, Slovacia şi Serbia, ai mediului academic – Academia Română şi Universitatea Bucureşti şi ai organizaţiilor care militează pentru drepturile femeilor din România – Centrul Filia, Asociaţia Front, Asociaţia Secs, Asociaţia Plural, care au răspuns invitaţiei Ministerului Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse.entru că egalitatea de şanse este dovada unui stat modern!”, spune Firea într-o postare pe Facebook.

„Şi în politică avem nevoie de mai multe femei”

Ministrul Familiei a precizat că este absolut necesar ca în România să fie îmbunătățită situația și imaginea femeilor în societate. În acest sens, oficialul de la Palatul Victoria a afirmat că trebuie ca mai mult reprezentante ale sexului frumos să fie implicate în decizii la nivel înalt și să fie reprezentatate în structuri de conducere la stat și privat.

”Trebuie să modificăm mentalităţi, să luptăm mai hotărât pentru ca româncele să aibă tot ce merită de la viaţă, conform pregătirii fiecăreia. De asemenea, sănătatea şi calitatea vieţii femeii este încă un subiect asupra căruia trebuie insistat. Rolul femeilor în societate poate fi mai mult decât să îngrijească copiii şi familia, îndeletniciri admirabile, dar pe care cele mai multe dintre femei le fac în paralel cu o carieră pentru care investesc mult efort şi dăruire. Mai multe femei trebuie să fie implicate în decizii la nivel înalt, să fie reprezentate în structuri de conducere, la stat şi la privat. Şi în politică avem nevoie de mai multe femei”, a mai scris Gabriela Firea.

În plus, ministrul a afirmat că pentru doamnele trecute de vârsta de 40 de ani și cele care au mai mulți copii să se lucrează la un pachet de beneficii fiscale.

”De asemenea, pregătim un pachet de beneficii fiscale pentru femeile cu mulţi copii sau trecute de 40 de ani”, mai afirmă Firea.

Urmăriți EGO.ro și pe
Gina Pistol și-a dorit ca buchetul de mireasă să fie unul foarte simplu
7.7 431 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
De ce să pui sare peste cărbuni când faci grătar, de fapt. Secretul de care...
A pus unt în cafea și a descoperit cel mai tare secret. Numai așa vei...
Suma corectă pentru trădare! Câți bani au primit copiii Andreei Esca pentru a semna cu...
„E mare, nu sunt obișnuită”! Anamaria Prodan, luată de poliție direct din dric: Ce s-a...
Câți BANI costă buchetul de mireasă al Ginei Pistol. Floarea SPECIALĂ pe care o are
Andreea Bălan și Jador au spus adevărul despre relația lor. „Trăiesc din plin…”
Gina Pistol și Smiley au spus „DA” în fața ofițerului de stare civilă! Primele imagini...
De ce a ales Smiley să doarmă la hotel în noaptea de dinaintea nunții. Gina...
MOMENT DE ȘOC LA CANNES: Cineasta Justine Triet l-a atacat pe Macron cu trofeul în...
Mireasa Gina Pistol, în 10 poze neretușate, de la nuntă: prețuri, detalii, verighete, buchet, machiaj,...
Cum să urmărești filmele Star Wars în ordine. Unde sunt disponibile online
Evitați acești preoți. Sfatul episcopului Caffa
5 zodii scapă de chin și de dezamăgiri. Racii vor putea să scape de dezamăgirile...
Situația financiară se îmbunătățește pentru 5 zodii! Scorpionii se vor implica în noi proiecte
Cum și-au făcut apariția socrii Ginei Pistol la nunta vedetei cu Smiley! Mama cântărețului, mai...
Comentarii
 • Se dau foarte multe legi dar fără acoperire financiară.politica și doar atât.S-au dat burse dar numai in anumite conditii care practic te lasa fără ele ,.Cat pot fi de pervers.In fiecare zi mamele românce pleaca la munca in strainatate,autocare pline..
  Pe ce lume trait-o!!@ România a rămas goală…

 • Johansson Simona

  O inițiativă lăudabilă și chiar îmi doresc să urmăresc această intenție până la finalizarea sau materializarea și punerea în aplicație!
  Sunt o femeie trecută chiar de 50 de ani!
  Este îmbucurător să aflăm despre asemenea propuneri!

 • Crăciun Ioan

  Este un lucru foarte important pentru femeile din România și chiar și pentru cele din străinătate, ele fiind sexul slab și consider că trebuie stimulate într-un anumit fel.Mi se pare o idee f. bună. Vă mulțumesc!…

 • Tugurlan Maria

  Mulțumim, chiar trebuie luat în calcul vârsta de pensionare chiar și cu un copil născut doar. Este o diferență majora între bărbați și femeile care nu au trecut prin experienta maternității. Eu am doi copii și doar eu stiu câte nopți nu le-am dormit și a doua zi trebuia să fiu apta la locul de munca et.

 • sa se reduca varsta de pensionare pentru femei cu copii

 • Radu Virgil

  Să dai bani femeilor între 40 si 60 de ani moca? N-am înțeles! Ele ne dau ceva „moca”? Nu e destulă legislație care le avantajează? Au cecul între piciorușe, să-l folosească! Ba chir îl folosesc! Aaaa, pentru mamele cu de la 3 copii în sus, da! Dar nu bani, că-i beau bețivii care le-au umflat burtica! Păpică, hăinuțe, produse cosmetice, plata chiriei, scutiri de impozite ș.a.m.d. Legea aia, pesedizdo, dată de pușcăriașul Dragnea care te-a făcut primărizdă, care stabilea un salariu/ajutor pt mamele cu peste 3 copii, de ce ați amânat punerea ei în aplicare până în 2023? Din rațiuni electorale, nu, p..tele ma.ii voas.re de stricători de țară! Votați USR, singurul partid care mai poate scoate România la liman!

 • Zamfiroiu Carmen

  Excelentă decizie si de bun augur;merită,de exemplu,eu am doùă fetite gemene,Maria si Elena Zamfir si un băiat Gabriel Constantin Ungureanu de la primul soț,decedat,băiatul meu are o pensie de urmas de 6 milioane,iar fetele mele bursă de merit!Îi cresc singură împreună cu mama mea,pensionară!Soțul meu Costică lucrează la firmă germană,dar este smecher și dă doar alocația de la stat!Acum eu nu lucrez până în toamnă,dacă voi lua concusul de titularizare la limba germanâ,la profesori,în vară,seară binecuvântată tuturor si sănătate multă si succes în continuare!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *