Alimentul care reduce semnificativ cearcănele. Aceste remediu banal are efecte uimitoare pentru chipul tău

Alimentul care reduce semnificativ cearcănele. Aceste remediu banal are efecte uimitoare pentru chipul tău

Alimentul care reduce semnificativ cearcănele. Deși nu afectează sănătatea, cearcănele pot fi foarte supărătoare. Acestea se formează sub ochi, care sunt punctul central al feței, locul unde privim o persoană atunci când o întâlnim. Această problemă de ordin estetic poate fi însă combătută cu ajutorul alimentației. Acest aliment va avea un impact semnificativ asupra nedoritelor cearcăne.

Alimentul care reduce semnificativ cearcănele

Cearcănele pot fi cauzate fie de factorii biologici cum ar fi genetica sau vârsta, fie de cei care țin de stilul de viață. În cea din urmă variantă, menționăm lipsa somnului corespunzător (ideal ar fi să avem 7-8 ore de somn pe noapte), anemia, fumatul, expunerea îndelungată la soare sau eczemele.

Dacă vrei să scapi de cearcăne, alimentația potrivită este un bun remediu. Anumite alimente reduc semnificativ cearcănele, iar dacă sunt consumate frecvent îți pot reda luminozitatea pielii din jurul ochilor.

Așadar, iată o listă cu legume și fructe care te ajută să reduci cearcănele:

Castraveții

Pentru că au un conținut ridicat de apă, castraveții ajută la hidratarea pielii și implicit a zonei de sub ochi. În plus, această legumă conține siliciu, care poate stimula producția de colagen. De altfel, hidratarea corespunzătoare este cea mai bună metodă de a combate îmbătrânirea pielii de pe orice zonă a feței, ajutând inclusiv la reducerea cearcănelor.

Roșii

Roșiile sunt un excelent aliment pentru funcționarea optimă a vaselor de sânge și a circulației sangvine, datorită concentrației ridicate de licopen. Capacitatea acestor legume de a proteja vasele de sânge de sub ochi și de a îmbunătăți circulația este dată de quercitina antiinflamatoare care se află în componența lor.

Fructele de pădure

Afinele, coacăzele negre și murele se numără printre fructele care conțin o cantitate mare de antociani. Acest antioxidant are proprietatea de a colora alimentele în diferite nuanțe de violet, albastru și negru. Însă el este capapbil să îmbunătățească și fluxul sanguin către ochi, furnizând, de asemenea, oxigen țesuturilor, potrivit csid.ro.

Alimente care combat ceacănele

Pepenele roșu

Unul dintre fructele preferate în sezonul cald este pepenele roșu. Acesta aduce o serie de beneficii celor care îl consumă. Pepenele roșu are un conținut ridicat de apă, similar castraveților și prezintă un nivel ridicat de licopen, la fel ca roșiile, ceea ce este de mare folos în protejarea vaselor de sânge de sub ochi și în menținerea unei bune ciculații sangvine.

Semințele de susan

Semințele de susan conțin vitamina E, o substanță benefică pentru sănătatea generală a ochilor. În plus, antioxidanții care se regăsesc în aceste semințe pot reduce starea de oboseală, una din cauzele apariției cearcănelor.

De asemenea, pentru combaterea cearcănelor, specialiștii recomandă administrarea anumitor suplimente pe bază de fier, vitamina B12 sau vitamina K, în funcție de carențele pe care le-ai putea avea în organism.

Citește și: „Mască pentru cearcăne și riduri de expresie. Ce ingredient banal din bucătărie să folosești pentru combaterea „ochilor obosiți”

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Lavinia Pîrva și Ștefan Bănică, apariție surpriză la un eveniment monden
9.4 7 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *