Alina Sorescu, mărturisiri tulburătoare despre ultimele ore din viața lui Ioan Luchian Mihalea: ”Am avut concert în acea zi. La sfârșit, parcă nu mai voia să plece acasă” EXCLUSIV

”Mihalea își iubea foarte mult fiul, îl aducea la repetiții”

Alina Sorescu este nu numai solistă, ci și profesoară, la școala ei de muzică, “Picii lu’ Soreasca”. Artista ne-a povestit, în exclusivitate pentru Ego.ro, despre debutul muzical, la doar 4 anișori, dar și despre profesorul ei, Ioan Luchian Mihalea, fost compozitor, realizator TV si fondator al grupului „Minisong”, care s-a stins din viață în urmă cu 29 de ani: ”El îmi zicea Soreasca”, își amintește, cu nostalgie, celebra cântăreață, în exclusivitate pentru Ego.ro.

”Ioan Luchian Mihalea m-a selectat în Minisong când aveam 4 ani și eram mezina trupei. Îmi spunea “Soreasca”

Alina Sorescu cântă de la doar 4 ani. Îi este recunoscătoare regretatului artist că i-a descoperit talentul muzical și că i-a convins pe părinții ei să pornească pe acest drum în viață. Mihalea făcea, ca prin magie, ca totul să pară mai degrabă o joacă de copil.

Dezvăluirile cântăreței, în exclusivitate pentru Ego.ro, sunt emoționante:

”Ioan Luchian Mihalea a fost pentru mine primul mentor, cel care le-a confirmat părinților mei că am talent muzical. Repetițiile grupului se țineau la Școală 197, din Drumul Taberei, unde am și învățat ulterior și am multe amintiri frumoase de atunci. M-a selectat în Minisong când aveam 4 ani și eram mezina trupei. Îmi spunea “Soreasca”. Am susținut alături de el multe spectacole, am fost în primul meu turneu în străinătate, în Franța, la vârstă de 5 ani, și era o mare realizare pentru un copil să fii membru Minisong”.

Cum a primit vestea morții marelui artist: ”Dispariția lui a fost un șoc pentru noi, copiii”

Alina a dat timpul înapoi și și-a amintit de ultimele ore ale tuturor copiilor de la Minisong, petrecute în compania artistului care i-a învățat tainele notelor muzicale:

”Dispariția lui a fost un șoc pentru noi, copiii, pentru părinții noștri și pentru toți cei care îl iubeau. În ziua aceea chiar avusesem un spectacol la Teatrul Țăndărică-Sala Lahovari. La sfârșit, a rămas de vorbă cu părinții noștri și parcă nu mai voia să plece acasă… Seara am aflat tragica veste…Aveam 7 ani când Profu’ Oanță a plecat în mod tragic dintre noi, dar am atâtea amintiri din turneele și din spectacolele cu el și colegii mei de atunci”, spune Alina Sorescu, în exclusivitate pentru Ego.ro.

”În memoria lui, în repertoriul meu cu “Picii lu’ Soreasca”, am un remake al melodiei “Jocul până la stele”

Alina Sorescu păstrează vie memoria artistului, astfel că multe dintre piesele Grupului Minisong se regăsesc și în repertoriul trupei ei muzicale, “Picii lu’ Soreasca”:

”În memoria lui, în repertoriul meu cu “Picii lu’ Soreasca”,  am un remake al melodiei “Jocul până la stele”, pe care o cânta el. Folosesc cu picii mei multe dintre metodele lui de lucru cu cei mici. Îmi amintesc că  ne învăța, când eram micuți, să avem încredere în noi, să fim dezinvolți și curajoși”, ne-a mai declarat ea, în exclusivitate pentru Ego.ro.

Alina Sorescu, despre relația lui Ioan Luchian Mihalea cu fiul lui: ”Îl iubea foarte mult”

Ioan Luchian Mihalea a lăsat în urmă o soție, pe Adina, care cu greu și-a revenit din șoc, dar și un fiu, pe care l-a adorat, Ionuț. Azi, el are 33 de ani, și lucrează în domeniul IT, nefiind atras de lumina reflectoarelor.

Alina Sorescu susține că profesorul ei de muzică își adora fiul, micuțul fiind o prezență permanentă la spectacole, dar și la repetiții:

”Mihalea venea des cu băiatul lui la repetițiile cu noi și îl iubea foarte mult. Băiatul și soția erau mereu prezenți la toate evenimentele importante ale Minisong-ului, ea cânta de altfel în Song”.

Și-a presimțit moartea? „Stătea în faţa noastră cu ochii în gol”

Imediat după decesul artistului, una dintre fostele lui eleve a făcut declarații cutremurătoare. Și-a presimțit, oare, sfârșitul? De ce era atât de tulburat, în ultimele luni de viață? Nimeni nu va ști. Ioan Luchian Mihalea a luat cu el, în mormânt, toate frământările, toate secretele…:

„Da, ştiu că suferea. Erau repetiţii la care parcă nu era el. Venea supărat şi rămânea aşa toată repetiţia. Vizibil îngrijorat, serios, prea serios, ni s-a întâmplat să stăm în linişte, aliniaţi în faţa lui, aşteptând să redevină cel pe care îl ştiam noi, iar el să stea în faţa noastră cu ochii în gol, gândindu-se la ceva despre care nu ne-a spus niciodată. După minute bune de linişte, câteodată chiar şi 20 de minute de linişte penibilă, spunea: «Hai, cântaţi, aţi venit aici să vă uitaţi la mine şi să vă distraţi, nu vă gândiţi că am şi eu o vârstă, încă o dată cât a voastră, şi nu mai pot să fac atâta pe nebunu’, ca să vă simţiţi voi bine? Nu vă gândiţi că banii pe care îi câştig eu aici nu îmi ajung nici pentru benzină ca să vin la repetiţii? Dacă aţi şti ce probleme am, aţi lua-o razna, dar voi nu mă întrebaţi niciodată. Veniţi aici să ne hohăim… Cântaţi!…» Noi tăceam şi aşteptam să îi treacă”, declara Denise Manoliu, componentă a grupului Song, pentru Antena 3.

Ioan Luchian Mihalea a fost ucis cu bestialitate de doi bărbați, în propriul apartament

Ioan Luchian Mihalea a fost ucis cu bestialitate, de doi tineri, în propriul apartament, din Drumul Taberei, pe data de 29 noiembrie 1993. După ce l-au omorât, aceștia au furat din casa artistului aparate electronice, bijuterii, haine și o sumă considerabilă de bani. Pentru fapta lor, care a îngrozit o țară întreagă, criminalii au fost condamnați pe viață. Într-un interviu, fiul lui Ioan Luchian Mihalea declara că cei doi bărbați care i-au ucis tatăl trebuie să rămână, în spatele gratiilor, până la sfârșitul zilelor, și că nu merită să fie eliberați.

Ioan Luchian Mihalea este înmormântat în Cimitirul Bellu, din Capitală. Pe placa funerară se află câteva versuri din poezia „Doina”, a Anei Blandiana:

„Soră floare, frate spine/, Faceți-mă si pe mine/Să nu simt, să nu mă doară/, Să învăț de la izvoară/, Să tot cânt și să tot curg/, De din zori până-n amurg/, De din zori până-n chindie/, Din vecie în vecie…”.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Raicu revine în televiziune?
9.5 112 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *