Amestecul banal care ține țânțarii la distanță. Îl poți prepara în casă, efectele sunt uimitoare

Alungă și gândacii din bucătărie
Amestecul banal care ține țânțarii la distanță. Îl poți prepara în casă, efectele sunt uimitoare

Începutul verii a venit la pachet cu apariția țânțarilor. Aceste mici insecte ne pot da bătăi de cap dacă nu avem soluții pentru a le îndepărta. Ciupiturile lor nu numai că sunt inestetice, însă provoacă și mâncărimi. Ce poți face să ții țânțarii la distanță? Există un amestec natural pe care îl poți încerca și care îți va fi de mare ajutor.

Cum să ții țânțarii la distanță cu un amestec simplu din ingrediente naturale

Vei vedea mai jos cum să faci un amestec 100% natural care este util împotriva țânțarilor, a muștelor, dar și a gândacilor de bucătărie. Această metodă te va ajuta să scapi de gândaci și țânțari definitiv.

Tot ce ai nevoie sunt: ulei vegetal, șampon și oțet. Sunt ingrediente simple, pe care cel mai probabil le ai deja în casă. Astfel, nu vei fi nevoit să folosești substanțe toxice. Amestecă toate ingredientele într-o sticlă cu pulverizator până când se omogenizează complet. Ulterior pulverizează amestecul pe suprafețele din locuință în care au observat insectele. În doar câteva ore vei scăpa complet de ele.

Vezi și – Plante care alungă țânțarii. Sunt perfecte pentru balcon sau grădină, îți vor fi un aliat de bază împotriva acestor insecte

Alte metode pentru a scăpa de țânțari

Dacă îți plac plantele, află că există câteva care te pot ajuta să ții la distanță țânțarii. Asigură-te că ai prin casă ghivece cu cimbru, busuioc, mărar, mentă sau levănțică. Datorită mirosului lor, aceste plante sunt eficiente și chiar mai puternice decât spray-urile pe care le găsești în comerț.

Și zațul de cafea este eficient împotriva țânțarilor. Adună zațul de la cafea câteva zile la rând și lasă-l într-un recipient deschis pentru a se usca bine. Atunci când apar țânțarii și vrei să scapi de ei, pune zațul uscat într-o scrumieră sau într-un recipient metalic și dă-i foc. Fumul care rezultă este foarte puternic aromat și va alunga țânțarii, dar și alte insecte.

Mai poți încerca și amestecul de oțet și apă. Folosește cantități egale, pune într-o sticlă cu pulverizator și aplică pe tocurile ușilor și ale geamurilor, pe exterior. Mirosul nu va pătrunde în casă, însă va fi eficient pentru a ține la distanță muștele, țânțarii și alte tipuri de insecte. Pentru că oțetul se evaporă rapid, va fi nevoie să reaplici amestecul zilnic. Folosește-l pe tocurile ușilor sau atunci când observi că insectele apar din nou în preajma casei.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Raicu revine în televiziune?
9.4 8 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *