Amestecul minune cu bicarbonat de sodiu pentru ca părul să nu înfunde niciodată scurgerea dușului. Te scapă și de mirosurile neplăcute

Bicarbonatul de sodiu te scapă de o mulțime de probleme în casă
Amestecul minune cu bicarbonat de sodiu pentru ca părul să nu înfunde niciodată scurgerea dușului. Te scapă și de mirosurile neplăcute

Una dintre cele mai enervante situații în baie este atunci când părul blochează scurgerea. Pe lângă faptul că arată complet inestetic, provoacă și un miros foarte urât. Ce trebuie să faci pentru ca părul să nu mai înfunde niciodată scurgerea de la duș și să dispară mirosul urât?

Ce să faci pentru ca părul să nu înfunde niciodată scurgerea dușului

Este normal ca atunci când facem duș fire de păr să cadă și să ajungă în scurgerea acestuia. De asemenea, se amestecă cu murdărie și reziduuri de săpun și este extrem de greu să le cureți apoi. În comerț există o mulțime de substanțe chimice, menite să ajute într-o astfel de situație, însă trebuie să știi că există soluții simple pe care le poți face chiar tu acasă.

Amestecul minune cu bicarbonat de sodiu pentru ca părul să nu înfunde niciodată scurgerea dușului

Ai nevoie de:

  • 1/2 cană de oțet alb
  • 1/2 ceașcă bicarbonat de sodiu
  • Un litru de apă clocotită
  • Mănuși de cauciuc

Cum se face amestecul:

Pune-ți mai întâi mănușile pentru a te proteja de murdărie. Scoate suportul de la scurgerea de duș cu ajutorul unei șurubelnițe. Îndepărtează tot ce înseamnă reziduuri de săpun și de păr. Apoi amestecă bicarbonatul cu oțetul alb și toarnă amestecul în scurgere. Lasă să acționeze timp de 40 de minute. După ce trece acest timp toarnă apa clocotită. Vei vedea cum imediat mirosul urât dispare, potrivit viviendoencasa.mx.

De ce să pui bicarbonat de sodiu în șamponul de păr

Bicarbonatul de sodiu este ideal pentru sănătatea părului pentru că are efect fungicid și limitează dezvoltarea bacteriană. În plus, reduce secreția de sebum la nivelul scalpului și echilibrează producția naturală a acestuia. Tot ce trebuie să faci este să adaugi o cantitate mică de bicarbonat de sodiu în șamponul cu care te speli de obicei și să îl lași să acționeze pe scalp circa 5 minute.

De asemenea, pentru un ten luminos, prepară o mască cu bicarbonat de sodiu, pe care să o poți aplica o dată pe săptămână. Astfel, amestecă în blender o lingură de bicarbonat de sodiu, jumătate de linguriță de oțet de mere, jumătate de castravete, un albuș de ou, o linguriță de faină de ovăz, dar și o linguriță de miere. Această mască trebuie lăsată să acționeze vreme de 10 minute.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Raicu revine în televiziune?
9.7 3 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *