Amestecul puternic care elimină definitiv căpușele. Cu ce trebuie să pulverizezi prin curte

Căpușele sunt prezente în special în zone cu iarbă mare și tufișuri netoaletate, dar pot fi găsite și pe plante.
Amestecul puternic care elimină definitiv căpușele. Cu ce trebuie să pulverizezi prin curte

Căpușele sunt unul dintre cei mai de temut dăunători, și nu din cauza mărimii sau a aspectului lor, ci din cauza problemelor de sănătate pe care le pot cauza ție, familiei și animalelor de companie. De aceea, este important să le ții mereu departe de casă și, dacă observi una, să acționezi cât mai repede. În cele ce urmează îți vom prezenta o soluție puternică împotriva căpușelor făcută dintr-un ingredient pe care cu siguranță îl folosești des.

Amestecul puternic care elimină definitiv căpușele. Vei fi uimit cât de simplu e de preparat

Potrivit Medline Plus, Biblioteca Națională de Medicină din SUA, căpușele sunt insecte care se pot atașa de gazdă atunci când mergem prin iarbă, tufișuri și plante. Odată ce au găsit una, ele se mută în locuri calde și umede de pe corp și încep să sugă sânge.

Acești paraziți pot provoca infecții, mâncărimi și iritații ale pielii la animalele de companie și pot, de asemenea, transmite boli grave prin mușcăturile lor. Locurile lor preferate de pe cropul prietenelor noastre necuvântătoare sunt urechile, gâtul și zona inghinală.

Dar mușcătura lor nu reprezintă un risc doar pentru animale, ci și pentru oameni și pot transmite o serie de boli periculoase, printre care:

  • Paralizia de căpușă la copii
  • Boala Lyme
  • Tularemia
  • Febra căpușelor din Colorado
  • Febra cu pete din Munții Stâncoși

De asemenea, căpușele pot cauza afecțiuni ale inimii, sistemului nervos, rinichilor, glandei suprarenale, ficatului și chiar moartea.

Amestecul puternic care elimină definitiv căpușele

Bicarbonatul de sodiu, ingredientul-minune împotriva căpușelor

Un amestec cu bicarbonat de sodiu te va ajuta să scapi de acești dăunători.

Pentru asta avea nevoie de:

  • Bicarbonat de sodiu
  • Sare de masă
  • Apă
  • Oțet de cidru de mere

Mod de preparare:

Amestecați 2 linguri de bicarbonat de sodiu cu 2 linguri de sare și 2 linguri de apă. Se amestecă bine pentru a crea o pastă. Dacă este necesar, mai puteți adăuga puțină apă.

Puneți acest amestec în locurile care servesc drept intrare pentru căpușe. Bicarbonatul de sodiu este un incredibil repelent natural împotriva acestor paraziți.

Dacă vrei să folosești soluția pe animalele de companie, încearcă să amesteci 1 lingură de bicarbonat de sodiu, 1 lingură de sare, 1 pahar de oțet de mere și 1 pahar de apă.

Se toarnă toate ingredientele într-o sticlă cu pulverizator. Agită bine înainte de utilizare, apoi pulverizează pe suprafețele pe care credezi că se află aceste insectele. Se poate pulveriza chiar și pe blana sau hainele animalului tău de companie, deoarece nu este toxic.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Ce face fiica lui Feli Donose la doar 5 ani și jumătate
8.4 173 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *