Andreea Ibacka clarifică misterul numelor „Petunia” și „Leagăn” ale copiilor. Cum este Cabral, ca soț și tată: ”Pare cumva că noi nu ne luăm prea în serios!” EXCLUSIV

Cabral e un tată grijuliu: ”Are responsabilitățile lui de care se ține”
Andreea Ibacka clarifică misterul numelor „Petunia” și „Leagăn” ale copiilor. Cum este Cabral, ca soț și tată: ”Pare cumva că noi nu ne luăm prea în serios!” EXCLUSIV

Mult timp, chiar și după ce a venit pe lume fiica lor, Andreea și Cabral Ibacka și-au alintat bebelușul cu apelativul „Petunia”. Nici fratele mai mic nu a scăpat de un botez înaintea celui oficial, și a fost strigat cu apelativul „Leagăn”. Andreea Ibacka a clarificat pentru EGO.ro de unde a pornit toată această joacă și mai ales de ce au fost în situația în care Namiko a primit un nume abia la câteva zile după ce a venit pe lume.

” Am găsit foarte greu un nume care să se potrivească”

Andreea și Cabral Ibacka au avut de furcă în momentul în care au trebuit să aleagă un nume pentru copiii lor. Dat fiind faptul că numele de Ibacka nu este unul comun și ușor de pronunțat, prenumele trebuia să fie în așa manieră încât să nu sune ciudat și să se potrivească oarecum. Astfel că, mult timp, Cabral își alinta fiica cu apelativul „Petunia”.

„Noi avem o cărticică pe care chiar o citeam la culcare, cu o gâscă pe nume Petunia. Dar inspirația vine dintr-un episod de stand-up comedy pe care l-am văzut și Petunia era o cățelușă. Să știi că povestea asta cu numele, pseudonimele lor și așa mai departe, n-a fost că am vrut noi să ne dăm interesanți, ci pur și simplu am căutat nume până în ultimul moment și am găsit foarte greu un nume care să se potrivească. În primul rând numele de familie esta așa mai ieșit din comun și am zis noi că nu se potrivea cu orice nume românesc. Cu toate astea voiam să fie ceva suficient de simplu de scris și de citit în așa fel încât să nu-i greșească și prenumele și numele, că, na, Ibacka nu e chiar la prima mână”, a povestit Andreea Ibacka pentru EGO.ro.

Andreea Ibacka
Andreea Ibacka

Cum a ales numele copiilor

Nu la fel de greu a fost însă și în cazul fiului lor, Tiago. Spre deosebire de Namiko, micuțul avea un nume atunci când s-a născut, însă mult timp a fost „botezat” fie „Leagăn” de sora mai mare, fie „Tazmanian” de părinții lui.

„Numele Namiko a apărut chiar după ce am născut. Adică eu am apucat să nasc și toată lumea evident mă felicita și eu dădeam mesaje înapoi cu: „s-a născut fetița”. Serios că nu am știut nici măcar noi până în ultima clipă cum o să o botezăm. Iar „Leagăn” a fost invenția lui Namiko pentru că așa a înțeles ea numele în momentul în care ne-am hotărât și l-am transmis. Noi i-am spus „Tazmanian” foarte multă vreme pentru că la ecografie era super agitat. Tiago cumva a fost alegerea mea, păstrată vreo câțiva ani pentru că era pregătită de la prima sarcină, atunci când am aflat că avem fetiță și am intrat în pană de inspirație”, ne-a mai declarat amuzată actrița.

Andreea și Tiago, mezinul familiei
Andreea și Tiago, mezinul familiei

„Șapte luni am dormit practic cu el în brațe”

Cu un copil de 8 luni și altul de 3 ani și jumătate, Andreea Ibacka susține că în fiecare zi este o provocare pentru ei. Când credea că s-a mai relaxat pentru că Tiago a crescut și nu mai este așa dependent de ea, a început Namiko o etapă a vieții ei și își dorește să fie ea în centrul atenției.

„E și la noi la fel ca la toată lumea. Este o etapă pe cât de frumoasă, pe atât de încărcată de fel de fel de provocări, lipsă de somn, evident. Fii-miu de abia recent s-a mai liniștit, am avut vreo șapte luni de foc în care am dormit cu el în brațe practic, într-o poziție deloc comodă, într-un semișezut, dar cu toate astea aș zice că mai complicat la momentul ăsta este Namiko. Mă rog, acțiunile cu ea, etapele și schimbările prin care trecem”, ne-a mai povestit Andreea.

Andreea Ibacka, despre fiica ei: ”Cu greu o conving dimineața să meargă la grădiniță, să rămână fără proteste acolo”

Soția lui Cabral nu se plânge, căci și-a dorit enorm să devină mamă, iar cei doi copii o completează perfect, însă uneori se simte depășită de situații.

Andreea, Cabral și fiica lor, Namiko
Andreea, Cabral și fiica lor, Namiko

„De geloasă, nu e geloasă, asta chiar nu a fost o situație în cazul nostru, dar i-am făcut acum trecerea la grădiniță, s-au deschis universuri noi, dar pe de altă parte le regretă pe cele vechi. Cu greu o conving dimineața să meargă la grădiniță, să rămână fără proteste acolo. Încă suntem în perioada de acomodare. Atât pentru ea, cât și pentru noi, pentru că este destul de traumatizant. O văd neliniștită în fiecare dimineață, deși după aceea primesc poze și video-uri de la educatoare că este foarte bine.

Ea uită cu totul de noi, adică mai degrabă este un rol ceea ce ne arată ea în fiecare dimineață”, ne-a mai povestit Andreea, completând că acum sunt în etapa în care nu se mai poate înțelege cu Namiko atunci când vine vorba de alesul hainelor și accesoriilor cu care să meargă la grădiniță sau în oraș. „Plus că a început să-și aleagă hăinuțele și avem o întreagă dezbatere dimineața pentru că eu îmi doresc să o îmbrac mai practic la grădiniță, mai de „scandal”, că ei stau toată ziua afară în curte, la joacă, dar ea vrea rochie. Deja avem preferințe. Și nu orice rochie, să fie mov. Așa că mai nou, toate hainele noastre sunt mov”.

„Pare cumva că noi nu ne luăm prea mult în serios”

Cu toate că au parte de aceleași situații de viață ca orice familie normală, Andreea recunoaște că în social media viața ei pare perfectă, iar asta pentru că nu își dorește să se victimizeze, ci să arate prietenilor virtuali doar lucrurile frumoase ale vieții ei.

„Îți dai seama că probleme există, ca în toate casele, dar noi, în general, așa suntem educați, să vedem partea plină a paharului. Mai mult decât atât încercăm să prezentăm mai departe partea bună a lucrurilor pentru că cred că probleme avem cu toții. De obicei deschidem social media să ne relaxăm, să ne destindem un pic, să găsim inspirație și așa mai departe, așa că social media nu este chiar locul în care să mă vait, dar sunt greutăți inevitabile pe care și noi le pățim. Pare cumva că noi nu ne luăm prea mult în serios, cred că asta este cheia și încercăm să vedem partea bună a lucrurilor”, ne-a mai declarat Andreea, subliniind faptul că ea și Cabral sunt însă genul de persoane care încearcă să-și păstreze calmul și optimismul indiferent de situațiile cu care se confruntă.

Andreea și Cabral, la botezul fiului lor, Tiago
Andreea și Cabral, la botezul fiului lor, Tiago

„La botezul lui Tiago am avut un eveniment cu totul neașteptat”

„La botezul lui Tiago am avut un eveniment cu totul neașteptat. Pe mine m-a stresat foarte tare aplicația de vreme în ziua respectivă pentru că se anunța ploaie și eu aveam o petrecere afară. Și atât ne-am ferit de ploaie că a venit foc. A fost un foc în toată regula la vecini, chiar în aproximitate, gard în gard cu noi, dar ne-a ajutat Dumnezeu și s-a terminat cât se poate de bine. Adică a fost o sperietură, una zdravănă, cu evacuat invitații, salvat animalele, mutat mașini, pompierii pe contrasens, cum vezi în filme, dar nimeni nu a pățit nimic și asta este cel mai important”, ne-a mai povestit actrița.

„Cabral nu s-a dat în lături de la a schimba copilul”

Toată această pozitivitate, dar mai ales siguranță o are de la soțul ei. Chiar dacă prezentatorul emisiunii „Ce spun românii” (PRO TV) declară că tot greul cade pe umerii partenerei sale de viață, Andreea ne-a mărturisit că are tot suportul din partea lui și că este unul dintre cei mai implicați tați și soți din câți cunoaște.

„Este un părinte implicat și priceput. Se vaită atunci când zice că are două mâini stângi. Adică nu s-a dat în lături de la a schimba copilul, reușește să o adoarmă pe Namiko în continuare mai bine decât o fac eu. Sarcinile sunt împărțite și are responsabilitățile lui de care se ține. În limita programului, desigur, că muncește foarte mult. Chiar mă ajută”, a mai povestit Andreea Ibacka pentru EGO.ro.

Video: Daniel Bălan

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Bălan nu mai crede în certificatul de căsătorie
8 5 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *