Aparatul din casă care îți poate face o gaură uriașă în buget. Consumă enorm, factura ta va fi dublă

Ai făcut un calcul estimativ cât consumă aparatele electrocasnice pe care le folosești în mod frecvent? Poți depăși cu ușurință pragul de 255 de kilowați pe lună.
Aparatul din casă care îți poate face o gaură uriașă în buget. Consumă enorm, factura ta va fi dublă

Aparatul din casă care îți poate face o gaură uriașă în buget. În fiecare locuință există cel puțin un aparat electrocasnic care generază un cosum  ridicat de energie electrică. Dar care este „campionul” din casă în ceea ce privește numărul de kilowați consumat lunar? Cu siguranță nu te-ai fi aștepta la acest răspuns.

Aparatul din casă care îți poate face o gaură uriașă în buget

Traversăm o perioadă dificilă din punct de vedere al prețurilor la energie. Fiecare român încearcă să reducă pe cât posibil consumul atât la curent cât și la gaze naturale. În ceea ce privește electricitatea, cei mai mulți dintre noi își doresc să se încadreze în cei 255 de kilowați, prag unde se află plafonul impus de Guvern, ca să beneficieze de reducere.

Însă pentru a putea economisi în mod eficient, astfel încât la final de lună să se poată observa pe factură, este necesar să cunoaștem care sunt marii consumatori ai casei.

Deși multă lumea crede că aerul condiționat este aparatul care consumă cel mai mult, în realitate acesta nu se află pe locul 1 în topul consumatorilor din louință. Într-adevăr se numără și el printre dispozitivele care încarcă simțitor factura la energie, însă există un alt electrocasnic care consumă chiar dublu față de aerul condiționat.

Cei mai importanți consumatori din casă sunt:

  • Frigider: 42 kWh, consum mediu pe lună;
  • Mașină de spălat vase: 18 kWh
  • Cuptor electric: 66 kWh
  • Televizor: 22,5 kWh
  • Aer condiționat: 60 de kWh
  • Mașină de spălat: 80 de kWh

Dar care este dispozitivul care e cu adevărat „campionul” consumatorilor dintr-o locuință? Ei bine, specialiștii atrag atenția că plita electrică este cea care încarcă cel mai mult factura la final de lună, motiv pentru care ar trebui să renunțăm la ea. Aceasta are un consum lunar de 120 de kilowați.

Înlocuiește becurile clasice cu cele smart pentru o factură mult mai mică la energia electrică

O modalitate tot mai des întâlnită de economisire a energiei electrice este înlocuirea becurilor clasice cu cele smart. Dispozitivele de tip smart home sunt la mare căutare în aceată perioadă. Este adevărat că acestea au un preț mai piperat, dar cei care le folosesc afirmă că merită fiecare leu cheltuit.

Becurile led smart pot să micşoreze facturile chiar şi cu 80%, iar cu ajutorul unei aplicaţii, le putem controla de la distanţă. O altă modalitate de economisire în această perioadă sunt prizele smart, care îți oferă în timp real consumul de energie.

Dispozitivele smart mai au un avantaj. Acestea se pot instala foarte ușor și nu necesită modificări la rețeaua electrică. Au nevoie doar de conectarea la internet.

Un bec led smart ajunge să coste între 50 și 100 de lei, iar o priză inteligentă costă de la 70 de lei în sus.

Citește și: „Obiectul care trebuie scos din priză peste noapte. Consumă mai mult decât ți-ai fi imaginat, vei reduce enorm costul facturilor

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Lavinia Pîrva și Ștefan Bănică, apariție surpriză la un eveniment monden
7 19 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *