Boala cruntă de care suferă Mioara Roman. “Pentru mine a fost foarte complicat să o văd așa”. Catinca a făcut mărturisirea dureroasă

Catinca Roman: „Ca o sugestie, sfatul ar fi acceptarea”
Boala cruntă de care suferă Mioara Roman. “Pentru mine a fost foarte complicat să o văd așa”. Catinca a făcut mărturisirea dureroasă

Catinca Roman a făcut mărturii cutremurătoare despre mama sa. Sora Oanei Roman a povestit recent despre boala incurabilă cu care se luptă Mioara Roman. În lumina ultimelor acuzații aduse de Oana Roman, cum că a renunțat să își mai viziteze mama la azil, Catinca a dezvăluit care a fost motivul care a stat în spatele acestei decizii.

Boala cruntă de care suferă Mioara Roman

De o bună bucată de vreme, Mioara Roman se află internată într-un cămin de bătrâni, întrucât suferă de o boală incurabilă care necesită tratement și îngrijire de specialitate. Oana Roman a decis să o interneze pe mama ei la azil, deoarece nu mai putea să aibă grijă de ea acasă.

Mioara Roman a fost diagnosticată în urmă cu mai mulți ani de Alzheimer și, a așa cum se știe, afecțiunea este una degenerativă, iar tratamentele existente nu fac decât să încetinească progresul bolii.

Catinca Roman a vorbit deschis despre acest subiect și a dezvăluit cât de greu îi este să își privească mama în suferință. Fiica vitregă a lui Petre Roman a spus că îi este greu să dea sfaturi celor care se confruntă cu astfel de situații, însă recomandarea pe care o poate face este acceptarea faptului că în fața unei astfel de boli niciun tratament sau medic nu poate face nimic.

”Din păcate, mama are Alzheimer. Îmi este greu să dau sfaturi, fiecare percepe evenimentele de genul acesta prin prisma lui. Pentru mine a fost și este foarte complicat să o văd pe mama așa, mai ales că a fost o femeie excepțională din toate punctele de vedere.

Ca o sugestie, sfatul ar fi acceptarea. Acceptarea faptului că suntem neputincioși în fața acestei boli. De asemenea, este foarte important de înțeles că astfel de bolnavi sunt imposibil de îngrijit așa cum trebuie acasă. În mentalitatea românească e blamata ideea de a-ți interna rudele în vârstă în sanatoriu. Ce nu realizează mulți este faptul că acești oameni au nevoie de îngrijiri de specialitate, pe care un om fără o pregătire medicală nu le-o poate oferi. Oamenii aceștia au și ei dreptul la o viață și un sfârșit decent. Desigur, în România, statul nu oferă niciun fel de suport pentru patologiile psihiatrice, dar asta este o altă discuție”, a dezvăluit Catinca Roman, într-un interviu pentru cancan.ro.

Ce este boala Alzheimer

Alzheimer face parte din categoria bolilor neurodegenerative și așa cum îi spune și numele este cauzată de degenerarea neuronilor. Boala Alzheimer poate afecta mai multe zone ale creierului iar pe măsură ce progresează, pacientul își poate pierde funcția cognitivă (memorie, limbaj).

Alzheimer este cea mai frecventă formă de demență, iar printre simptomele acestei afecțiuni se numără: pierderea memoriei, dificultatea de a duce la bun sfârșit activitățile zilnice, tulburări de vedere, modificări comportamentale, imposibilitatea de a lua decizii despre viața proprie.

Este o afecțiune care afectează în special persoanele în vârstă și nu ține cont de statul socal al acestora. Totuși, un factor de risc important în apariția acestei boli îl reprezintă istoricul familial. Cei care au în familie astfel de cazuri prezintă un risc mai mare de declanșare a demenței. Iar o parte din cazuri se moștenesc.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Ce a descoperit Cristina Spătar după ce și-a făcut analizele
8.7 3 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
O mare vedetă de la noi, DIVORŢ RĂSUNĂTOR! A fost minţită tot timpul: Mi-au dispărut...
Scărlătescu și Florin Dumitrescu, din nou împreună: „Am auzit că ar merge la PRO TV”!...
S-a SINUCIS ca să meargă după soțul ei MORT: ”Așteaptă-mă, vin si eu!”
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în...
Pepe, pictorial alături cei trei copii și soția lui, Yasmine. La ce acord a ajuns...
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit! Ea și sora ei vor să devină mame
Cătălin Botezatu este într-o formă de invidiat! „Nu mă distrez și am un regim de...
Virginia îl trage pe Robi la răspundere cu privire la distanțarea dintre ei doi: „Tu...
Cuza s-a iubit cu 700 de femei!! Kogălniceanu le trecea în CARNET. Cine i-a furat...
Horoscop 30 Martie 2024. Astazi, Balanta nu va ezita nicio secunda in alegerea pe care...
Horoscop Zilnic Sâmbătă 30 Martie 2024. Veste bună pentru cei din zodia Pești
HOROSCOP APRILIE 2024: Răsturnări de destin în aprilie 2024 pentru unele zodii
Anunțul făcut de artistă la aproape 3 ani de nuntă: „Am zis că ne vedem...
Surpriză în showbiz-ul internațional! O celebră actriță a anunțat că este însărcinată. Vedeta se pregătește...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *