Cât se dă la botez în 2022. Ce sume trebuie să pună în plic nașii sau invitații

Care sunt criteriile de care trebuie să ții cont atunci când vrei să stabilești darul pentru botez.
Cât se dă la botez în 2022. Ce sume trebuie să pună în plic nașii sau invitații

Cât se dă la botez în 2022. Prețurile la alimente și servicii au crescut considerabil în ultimile luni și, așa cum era de așteptat, aceste majorări s-au răsfrânt și asupra costurilor cu botezul sau nunta. În cazul în care vă întrebați cât se pune în plic la un astfel de eveniment, puteți afla răspunsul în rândurile de mai jos.

Cât se dă la botez în 2022

Botezul reprezintă unul dintre cele mai speciale evenimente la care pot participa atât apropiați, cât și cunoștințe. Atunci când mergeți la un astfel de eveniment, darul se calculează în funcție de mai mulți factori, la fel cum se întâmplă și la nuntă, de altfel.

Unul dintre cei mai importanți factori în funcție de care trebuie ținut cont este localitatea în care se desfășoară botezul, pentru că prețul unui meniu în București va fi cu siguranță mai mare decât în Roman, de exemplu.

Un alt criteriu important atunci când vă gândiți cât puneți în plic este gradul de rudenie sau relația pe care o aveți cu părinții bebelușului. Întotdeauna nașii care botează, părinții, frații, bunicii sau alte rude ori prieteni apropiați vor pune în plic o sumă mai mare decât un invitat obișnuit.

Un alt factor este și numărul persoanelor care merg la eveniment, dacă mergeți doar în cuplu sau dacă veniți și cu copilul ori copiii.

Apoi, după ce faceți calculele în funcție de criteriile de mai sus va trebui să luați în considerare și venitul pe care îl aveți, dar și locația unde are loc evenimentul. În cazul în care botezul va avea loc într-un local de lux, este clar că și prețurile vor fi mai mari. Dar dacă se va desfășura într-un restaurant obișnuit, la terasă, la cort sau chiar acasă la părinții micuțului, atunci costul va scădea.

În cazul în care nu aveți posibilitatea să participați fizic la eveniment, atunci puteți să trimiteți bani părinților bebelușului, iar în aces caz nu vă va mai interesa localul unde se va desfășura evenimentul.

Ziua în care loc evenimentul modifică prețul meniului

De asemenea, un alt factor în funcție de care vei ține cont de suma pusă în plic este și ziua în care are loc botezul. Este cunoscut deja faptul că restaurantele obișnuiesc să ofere reduceri celor care aleg să îşi organizeze nunta sau botezul în zilele de vineri sau duminică și cu atât mai mult celor care fac în timpul săptămânii. Însă dacă botezul va avea loc într-o zi de sâmbătă, atunci din start prețul va fi și el unul pe măsură.

Suma pe care o vei pune în plic la botez în 2022

Așadar, dacă veți lua în calcul criteriile enumerate anterior, atunci când sunteți invitați la un botez și veți merge, spre exemplu, în cuplu, în București, într-un local fără prea mari pretenții, la niște prieteni şi aveţi un venit cuprins între 3.000 şi 4.500 de lei, iar evenimentul are loc într-o zi de sâmbătă, atunci suma pe care o puteți pune în plic ar trebui să fie cuprinsă între 750 și 900 de lei.

Te-ar putea interesa și: Cât se mai dă la nuntă în 2022. Suma pe care trebuie să o pui în plic

9 13 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.