Cătălin Botezatu analizează ținutele Primei Doamne, de la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a: „Trebuia să opteze pentru o pălărie mai mare, mai elegantă” EXCLUSIV

Președintele României și soția sa au participat la funeraliile Reginei
Cătălin Botezatu analizează ținutele Primei Doamne, de la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a: „Trebuia să opteze pentru o pălărie mai mare, mai elegantă” EXCLUSIV

Luni, Klaus Iohannis a participat alături de soția sa, Carmen Iohannis, la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a, organizate la Londra. Designerul Cătălin Botezatu a acceptat să comenteze în exclusivitate pentru EGO.ro aparițiile de la funerarii, dar și de la ceremonia organizată de regele Charles al III-lea la Palatul Buckingham de duminică seara.

Cătălin Botezatu, despre ținutele purtate de Carmen Iohannis: „A avut o problemă cu partea de sus a rochiei”

Președintele Klaus Iohannis și soția sa, Carmen Iohannis, au avut două apariții festive, una în cadrul dineului de la Palatul Buckingham cu liderii străini sosiți pentru funeraliile Reginei Elisabeta a II-a, iar cea de-a doua, luni, la slujba de înmormântare, care a avut loc la Westminster Abbey. Atât la dineu, cât și în ziua funerariilor, Prima Doamnă a ales o creație românească semnată Andreea Tincu.

De altfel, Carmen Iohannis a ales de fiecare dată să îmbrace piese vestimentare semnate de designeri români atunci când și-a făcut apariția la diferite evenimente festive.

„Pentru întâlnirea de la Palatul Buckingham, președintele Klaus Iohannis a fost bine. Doamna Iohannis însă a avut o problemă cu partea de sus a rochiei, fiind mult prea descoperită. Din punctul meu de vedere trebuia să fie mai acoperită. Ciorapul este bine ales. Ceea ce trebuie să punctez este faptul că rochia nu a fost finisată înainte. Trebuie să țineți cont de acest aspect atunci când mergeți la genul acesta de evenimente. Probabil că Prima Doamnă nu a avut timp pentru o ultimă probă, însă acest lucru nu trebuie să fie o scuză. O astfel de rochie trebuie să cadă impecabil, iar din poze reiese că o trag cusăturile.

Klaus și Carmen Iohannis, la Dineu la Palatul Buckingham
Klaus și Carmen Iohannis, la Dineu la Palatul Buckingham

Părul trebuia aranjat altfel. Nu este locul neapărat pentru o coafură cu un păr lejer”, a declarat celebrul designer în exclusivitate pentru EGO.ro. În aceeași manieră, celebrul designer a analizat și apariția celor doi din cadrul slujbei de la Westminster Abbey.

„Voaleta nu a fost neapărat cea mai bună alegere”

Cătălin Botezatu a continuat să analizeze și ținutele purtate la înmormântare. Creatorul de modă este de părere că Prima Doamnă trebuia să opteze pentru o pălărie neagră, elegantă, la acest eveniment.

„Cât despre apariția la slujba de înmormântare, președintele Klaus Iohannis a avut o ținută impecabilă. Prima Doamnă a fost de asemenea bine, însă am de făcut o menționare, și anume că la un astfel de eveniment nu ai voie cu decolteu, chiar dacă în cazul de față vorbim de un decolteu mic. Trebuia un decolteu tip Jackey O, adică foarte apropiat de baza gâtului sau chiar la baza gâtului. Dacă opta pentru un decolteu cu anchior, atunci și acesta trebuia să fie foarte mic. Voaleta nu a fost neapărat cea mai bună alegere în cazul de față. Părerea mea este că trebuia să opteze pentru o pălărie neagră, mai elegantă”, ne-a spus designerul.

Președintele României și soția sa, la funeraliile Reginei
Președintele României și soția sa, la funeraliile Reginei

Acesta este de părere că voaleta nu a fost cea mai bună alegere.

„Voaleta este ușor nepotrivită și ar fi putut să opteze pentru o piesă care să-i acopere mai mult din păr și față. E de apreciat însă faptul că nu și-a mai lăsat părul rebel, ci l-a strâns sub acea voaletă. La un astfel de eveniment, cum este înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a, nu există ca părul să fie lăsat lejer, ci trebuie strâns. Ce este de apreciat este faptul că a respectat lungimea rochiei. Se știe că doamna Iohannis alege să poarte rochii până la genunchi, însă de această dată a ținut cont de etichetă și a ales o rochie mai lungă. Cu toate acestea ciorapul este mult prea închis, mult prea mat”, a mai declarat Cătălin Botezatu pentru EGO.ro.

 

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Bălan nu mai crede în certificatul de căsătorie
8.1 79 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *