Câți bani câștigă Raed Arafat, în 2023. Șeful DSU și-a făcut public salariul. Ce sumă a ajuns să încaseze după majorare

Ce salariu are Raed Arafat ca secretar de stat în MAI
Câți bani câștigă Raed Arafat, în 2023. Șeful DSU și-a făcut public salariul. Ce sumă a ajuns să încaseze după majorare

Raed Arafat ocupă o importantă funcție în executiv: este secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne. În plus, el gestionează unul dintre cele mai performante sisteme de intervenții în situații de urgență din Europa din postura de șef al Departamentului pentru Situații de Urgență. Invitat recent în cadrul unui podcast, Raed Arafat a vorbit despre veniturile sale și a mărturisit care este de fapt salariul lui.

Câți bani câștigă Raed Arafat, în 2023

Raed Arafat s-a născut în Siria, a copilărit în Cisiordania, iar la vârsta de 16 ani, când România se afla în plin regim comunist, a luat decizia să emigreze în țara noastră pentru a studia medicina. A urmat cursurile Universității de Medicină din Târgu Mureș și s-a specializat în anestezie terapie intensivă.

Când lucra ca rezident la Secția de Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, Raed Arafat s-a gândit să înființeze un serviciu de urgență asemănător celor din celor din alte state.

Inițial, proiectul denumit SMUR (Serviciul Mobil de Urgenţă şi Reanimare), s-a bazat exclusiv pe voluntari, dar ulterior, după ce a început să se dezvolte s-a transformat în SMURD (Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare).

Între anii 2012 și 1014 a ocupat funcția de secretar de stat în cadrul Ministerului Sănătății. Ulterior, a fost numit secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne și șef al Departamentului pentru Situații de Urgență, funcție pe care o deține și acum.

Deși activitatea profesională a lui Raed Arafat este cunsocută de majoritatea românilor, puțin sunt cei care știu care este de fapt salariul șefului DSU. Acesta a dezvăluit în podcastul lui Radu Artene ce sumă primește lunar din partea statului român.

„Salariul meu este salariu de secretar de stat oficial este aproape de 10.000 de lei. Deci asta este de câțiva ani, înainte era 5.000 și când au crescut salariile am ajuns la 9.700 și ceva, plus norma de hrană, deci se învârte cam pe la 10.000 de lei.”, a spus șeful DSU.

Câți bani câștigă Raed Arafat, în 2023
Câți bani câștigă Raed Arafat, în 2023

„Mi-a plăcut chestia asta, că sunt condamnat la moarte în Palestina și fugit în România”

De asemenea, Raed Arafat a vorbit și despre zvonurile privind o posibilă legătură de rudenie dintre el și Omar Hayssam: „Așa că treaba asta cu Wikipedia, nu știu dacă știți, dar pe perioada pandemiei au încercat unii să introducă foarte multe chestii false în ea. Și la un moment dat Wikipedia a blocat contul meu, să nu mai poată fi modificat de către alții pe o perioadă de timp. Dar asta am fost informat după ce am descoperit niște chestii, mi-au zis alții «uită-te ce au scris», că sunt rudă cu Omar Hayssam, că nu știu ce. Și atunci Wikipedia a blocat accesul.”

Întrebat de Radu Artene care a fost fake news-ul care l-a deranjat cel mai mult în toți acești ani de când este persoană publică, Raed Arafat a mărturisit:

„Mi-a plăcut chestia asta, că sunt condamnat la moarte în Palestina și fugit în România. După care mi-a plăcut odată, cineva îmi spune la Constanța că au fost în fața unui hotel și discutau despre o construcție care se făcea vizavi, un resort. Și vine paznicul și spune «asta e a lui Arafat». Persoana mă cunoștea și zice «chiar, de unde știți?», «știu eu, este a lui Arafat, el construiește și vine săptămânal să o verifice». Și asta după ce mă sună și îmi zice ”uite ce spune paznicul”.”

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Raicu revine în televiziune?
6 3 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *