Ce au găsit procurorii în telefonul părintelui Visarion Alexa. Conversațiile aveau loc pe Telegram

Primele informații de după percheziția informatică
Ce au găsit procurorii în telefonul părintelui Visarion Alexa. Conversațiile aveau loc pe Telegram

Preotul Visarion Alexa s-a prezentat din nou la Parchetul General pentru percheziția informatică. Anchetatorii au vrut să vadă dacă găsesc în telefonul lui dovezi ale faptelor de care este acuzat de mai multe femei.

Ce au găsit procurorii în telefonul părintelui Visarion Alexa

Potrivit informațiilor din anchetă, preotul Visarion Alexa folosea aplicația Telegram pentru a le scrie femeilor. Acolo el insista să le vadă din nou după ce le-ar fi abuzat. Aceasta este acuzația mai multor femei în plângerile formulate la poliție. Acum anchetatorii încearcă să descarce aceste conversații din telefonul lui Visarion Alexa.

Conform TVR2, în telefonul lui s-ar fi găsit câteva conversații și fotografii cu prima femeie care a depus plângere împotriva lui.

Visarion Alexa refuză să vorbească despre scandalul în care este implicat

Visarion Alexa a recunoscut atât în fața polițiștilor, cât și în fața șefilor de la Patriarhiei faptele de care este acuzat. Reamintim că mai multe femei au depus plângere la poliție, acuzându-l că le-a agresat și hărțuit sexual.

Cunoscutul preot refuză să vorbească cu presa despre scandalul în care este implicat. Vineri s-a prezentat din nou la percheziția informatică, însă a ieșit din clădire și s-a îndreptat spre mașină fără să răspundă la vreo întrebare pusă de jurnaliștii prezenți.

Ce au găsit procurorii în telefonul părintelui Visarion Alexa
Ce au găsit procurorii în telefonul părintelui Visarion Alexa

Anchetatorii au decis ca Visarion Alexa să rămână sub control judiciar

Chiar dacă au apărut și alte femei care au depus plângere împotriva lui Visarion Alexa, iar procurorii au cerut arestarea preotului, judecătorii au decis să rămână în libertate. Timp de 60 de zile acesta este sub control judiciar și merge de trei ori pe săptămână la poliție.

Patriarhia a anunțat că măsurile luate de Arhiepiscopie sunt „singurele posibile și statutare”. Aceștia așteaptă până la pronunțarea sentinței de către instanța judecătorească. Procesul se află încă la început și rămâne de văzut dacă vor mai apărea și alte victime ale cunoscutului preot. Iată măsurile luate de Patriarhie:

  • suspendarea de la slujire (oprirea totală de la săvârșirea celor sfinte, adică interdicția a oficia orice serviciu religios)
  • retragerea funcției de paroh (nu mai are dreptul de a semna niciun document al parohiei de care aparține și de a se implica în niciun act administrativ)
  • obligația de a informa constant, cu celeritate și sinceritate Centrul eparhial (Arhiepiscopia) despre evoluția cercetărilor judiciare cu privire la acuzațiile ce îi sunt aduse.

“Preotul a recunoscut fapta incriminată de probatoriul consemnat și în stenogramele devenite publice, refuzând să ofere însă detalii amănunțite și invocând faptul că avocata sa l-a sfătuit să fie reținut în declarații”, a transmis Patriarhia.

Citește și Ce au descoperit polițiștii în cazul preotului Visarion Alexa. Ce mesaje le trimitea femeilor

4.6 170 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.