Salata de boeuf este nelipsită de pe mesele românilor, mai ales în zilele de sărbătoare. Cum perioada sărbătorilor de iarnă e aproape, gospodinele se gândesc deja ce preparate gustoase vor pune pe masă. Bineînțeles că salata de boeuf se află pe listă. Dacă și tu vreo să o pregătești îți spunem mai jos ce castraveți se pun în salata de boeuf, de fapt. Vezi câteva trucuri foarte utile!
Salata de boeuf este de multe ori atracția principală de pe masa de sărbători. Este un preparat care se realizează foarte repede, fiind necesare doar câteva ingrediente: legume fierte, carne, castraveți murați și maioneză. Murăturile sunt însă cele care dau gustul cu adevărat bun al salatei de boeuf.
Potrivit nutriționistului Mihaela Bilic, salata de boeuf este un preparat complet, care conține ingrediente simple, dar hrănitoare. Pe lângă cartofii fierți, morcov, păstârnac, țelină, mazăre și carne, rețeta de salată de boeuf conține și murături, care conferă un gust aparte. Nutriționistul recomandă să fie folosiți castraveți murați în saramură, nu în oțet.
„Salata de boeuf e mai degrabă un fel consistent, complet de mâncare. Și dacă cantitatea nu e simbolică (2 linguri), silueta va avea de câștigat/suferit. Ingredientele sunt simple, hrănitoare: cartofi fierți, morcov, păstârnac, țelină (vă recomand), mazăre, murături și carne. Chiar dacă are „boeuf-ul” în titlu, poate fi făcută și cu carne de pui/curcan, dar și cu pulpă de porc (foarte gustos). De preferat castraveții murați în saramură, nu în oțet, fermentația lactică aduce un plus de savoare și beneficii pentru digestie. Cartofii fierți și reci au amidon cu absorție lentă și rol prebiotic, iar mazărea e plină de fibre și minerale. De carne nu mai vorbim – sățioasă, cu proteine complete, antianemică și cu calorii negative, a scris Mihaela Bilic pe Instagram.
Atunci când se exagerează cu cantitatea de salată de boeuf există posibilitatea să apară și kilogramele în plus. Nutriționistul Mihaela Bilic explică cum putem transforma o salată de boeuf într-una dietetică. Potrivit specialistului este nevoie de o cantitate mai mică de maioneză pentru a lega ingredientele și pentru ca salata să fie bună și pentru siluetă.
„Până aici totul perfect, acoperim toate nevoile nutritive ale sezonului rece. De unde pot apărea problemele pentru siluetă? Din maioneză! Pentru fiecare lingură socotiți 150cal. Este decizia fiecărei gospodine cât de „legată” va fi salata, însă sfatul meu este să nu înecați ingredientele, să nu o transformați într-un sos de maioneză”, a mai precizat nutriționistul Mihaela Bilic.