Ce preț are plimbarea cu telegondola din Mamaia în 2022. Cât costă un bilet pentru adulți sau pentru copii

Turiștii care aleg să se plimbe cu telegondola vor avea parte de o priveliște de vis
Ce preț are plimbarea cu telegondola din Mamaia în 2022. Cât costă un bilet pentru adulți sau pentru copii

Ce preț are plimbarea cu telegondola din Mamaia în 2022. Este perioada concediilor, iar cei mai mulți dintre români aleg să petreacă vacanța la malul mării, pe litoralul românesc. Deși majoritatea turiștilor vin aici pentru plajă, soare și distracție, există totuși și numeroase alte activități de relaxare. Pentru cei care aleg Mamaia, spre exemplu, ca destinație turistică, se pot bucura de o multitudine de opțiuni. Printre ele se numără și călătoria spectaculoasă, la 50 de metri desupra stațiunii, cu telegondola.

Ce preț are plimbarea cu telegondola din Mamaia în 2022

Mamaia este singura stațiune de pe litoralul românesc care îți oferă posibilitatea să o admiri în toată splendoarea ei, de la înălțime, cu telegondola. Priveliștea de deasupra „Perlei litoralului” îți taie răsuflarea și îți oferă o altă perspectivă asupra celei mai populare stațiuni de la noi.

Pe lângă multitudinea de hoteluri frumoase pe care le poți admira, la 50 de metri deasupra solului ți se dezvăluie la Est Marea Neagră, iar la Vest Lacul Siutghiol, creându-ți senzația că te afli într-o cu totul altă locație decât litoralul românesc.

Ce preț are plimbarea cu telegondola din Mamaia în 2022
Ce preț are plimbarea cu telegondola din Mamaia în 2022

Telegondola este o atracție de care mulți turiști se bucură atunci când vin la Mamaia. O călătorie dus durează aproximativ 7 minute, timp suficient cât să faci zeci de fotografii senzaționale pe care să le postezi ulterior pe rețelele de socializare. Asta dacă nu te lași vrăjit de panorama specataculoasă și uiți să mai apeși pe butonul care imortalizează imaginile.

Traseul telegondolei are o lungime totală de 2 kilometri și se desfășoară între Hotel Perla și Cazino. Îmbarcarea călătorilor se face în ambele stații, iar o călătorie presupune parcurgerea traseului doar dus. Pentru a te întoarce din punctul din care ai plecat este nevoie să cumperi bilet pentru o nouă călătorie.

Prețul unei călătorii doar dus este de 25 de lei, iar copiii cu vârsta de sub 7 ani beneficiază de gratuitate. Tot de plimbări gratuite beneficiază și persoanele cu handicap, în baza legitimației.

Costul biletelor ar prea fi însă redus după data de 1 septembrie.

Ce preț are plimbarea cu telegondola din Mamaia în 2022
Ce preț are plimbarea cu telegondola din Mamaia în 2022

Când se deschide telegondola pentru turiști

În total sunt 49 de telegondole, care se succed la un interval de 48 de secunde, iar întreaga instalaţie are o capacitate de 1.500 de persoane pe oră, potrivit stiriromania.ro.

Telefericul funcționează timp de două luni și jumătate pe an, începând cu data de 1 iulie și terminând cu 15 septembrie. Asta înseamnă că peste doar două zile turiștii se vor putea bucura de o plimbare fascinantă desupra stațiunii Mamaia.

Capacitatea unei telegondole este de maxim 8 persoane. Aceasta este închisă cu sticlă puternic vitrată și protecție solară care asigră o vizibilitate foarte clară. În plus, telegondola dispune de sistem de ventilație naturală.

Alte câteva date interesante arată că telegondola are înălțimea în punctul maxim de 50 de metri și o înclinație maximă a cablului de 19,72%. De asemenea, viteza maximă a cablului este de 5 metri pe secundă.

Telegondola din stațiunea Mamaia a fost inaugurată pe 16 iulie 2004, iar echipamentele folosite la construcția ei au fost de ultimă generație, în conformitate cu standardele internaționale de siguranță și confort. Valoarea totală a investiției s-a ridicat la vremea respectivă la 3,5 milioane de euro, iar aproximativ jumătate din sumă (1,5 milioane de euro) a fost suportată de către Primăria Constanța.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Bălan nu mai crede în certificatul de căsătorie
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *