Judecătorii au decis ce se va întâmpla cu Visarion Alexa. Alte cinci femei au depus plângere

Ce au decis judecătorii în cazul preotului Visarion Alexa
Judecătorii au decis ce se va întâmpla cu Visarion Alexa. Alte cinci femei au depus plângere

Au apărut noi reclamații la adresa părintelui Visarion Alexa! Alte cinci femei au depus plângere împotriva lui, acuzându-l de agresiune sexuală. Procurorii au cerut arestarea lui.

Update ora 15:20: Judecătorii au decis să respingă cererea procurorilor de arestare a preotului Visarion Alexa. Acesta va rămâne sub control judiciar. Decizia este definitivă.

Ce risca părintele Visarion Alexa după ce a fost acuzat de agresiune sexuală. Ce susține o tânără de 29 de ani

Visarion Alexa s-a prezentat luni dimineață la Tribunalul București după ce procurorii au contestat măsura controlului judiciar pentru 60 de zile. Aceștia au cerut arestarea preventivă a preotului, iar avocatul său a solicitat eliberarea lui.

Potrivit romaniatv.net, alte cinci femei ar fi depus plângere împotriva lui Visarion Alexa, fiind reclamat de hărțuire și agresiune sexuală. Faptele ar fi avut loc în anii trecuți. Una dintre victime are 29 de ani și susține că a fost agresată sexual de el între anii 2010 și 2016. Totul s-ar fi petrecut în mașina preotului și în chilia acestuia.

Visarion Alexa și-a recunoscut fapta de care e acuzat de prima femeie

O femeie în vârstă de 37 de ani a depus plângere la poliție împotriva preotului Visarion Alexa, acuzându-l de agresiune sexuală în timpul spovedaniei. Visarion Alexa a recunoscut fapta, însă a refuzat să dea detalii Comisiei de disciplină. La dosar este depusă conversația dintre ei și victimă. Femeia l-a înregistrat în timpul unei conversații.

Între timp, Patriarhia a luat primele măsuri împotriva lui Visarion Alexa

Comisia de disciplină din cadrul Arhiepiscopiei Bucureștilor i-a cerut lui Visarion Alexa o declarație cu privire la fapta de care a fost acuzat.

“Preotul a recunoscut fapta incriminată de probatoriul consemnat și în stenogramele devenite publice, refuzând să ofere însă detalii amănunțite și invocând faptul că avocata sa l-a sfătuit să fie reținut în declarații”, a transmis Patriarhia.

Patriarhia a anunțat că măsurile luate de Arhiepiscopie sunt „singurele posibile și statutare” până la pronunțarea sentinței de către instanța judecătorească:

  • suspendarea de la slujire (oprirea totală de la săvârșirea celor sfinte, adică interdicția a oficia orice serviciu religios)
  • retragerea funcției de paroh (nu mai are dreptul de a semna niciun document al parohiei de care aparține și de a se implica în niciun act administrativ)
  • obligația de a informa constant, cu celeritate și sinceritate Centrul eparhial (Arhiepiscopia) despre evoluția cercetărilor judiciare cu privire la acuzațiile ce îi sunt aduse.

În mediul online ar fi și mai multe femei care-l acuză de hărțuire sau agresiune sexuală. Multe dintre ele și-au făcut curaj acum să vorbească despre aceste situații. De asemenea, au publicat și mesajele pe care le-ar fi primit de la preot.

Citește și Ce au descoperit polițiștii în cazul preotului Visarion Alexa. Ce mesaje le trimitea femeilor

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Teama pe care o are Teo Trandafir chiar si dupa 30 de ani televiziune
5 117 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *