Ce să nu plantezi niciodată lângă căpșuni. Riști să îți distrugă recolta

Reguli foarte importante de care să ții cont
Ce să nu plantezi niciodată lângă căpșuni. Riști să îți distrugă recolta

Dacă îți plac căpșunile și vrei să te bucuri de o recoltă bogată din aceste fructe află de mai jos care sunt regulile de care trebuie să ții cont. Există plante care nu au ce căuta lângă căpșuni din cauză că le-ar putea afecta creșterea.

Cum să te asiguri că vei avea o recoltă bogată de căpșuni

Căpșunile sunt plante care se cultivă destul de ușor și se răspândesc, de obicei, fără să plantezi răsaduri în plus. Acestea au obiceiul de a crește abundent. Pentru o recoltă bogată însă, e nevoie să ții cont și de câteva reguli. Spre exemplu, există plante care nu au ce căuta lângă căpșuni.

În primul rând, căpșunile au nevoie de pământ bogat și umed pentru a se putea dezvolta sănătos. Specialiștii spun că poți să adaugi mulci la rădăcinile plantelor, după ce le-ai pus în sol. În acest fel, menții temperatura la nivelul rădăcinilor căpșunilor, reții umiditatea, reduci probabilitatea de creștere a buruienilor și menții viitoarele fructe deasupra solului.

Nu este indicat să folosești în acest sens fâșii de plastic negru deoarece ele vor crește temperatura solului. Producția optimă de căpșuni are nevoie de pământ mai rece. De asemenea ține cont de următoarea reguli: nu planta căpșuni în solurile în care au crescut roșii, ardei sau vinete. Aceste plante sunt susceptibile de verticillium, care poate afecta căpșunile, scrie playtech.ro.

Ce să nu plantezi lângă căpșuni

E foarte important să știi ce plante e bine să ăui lângă căpșuni. Există situații în care multe plante așezate lângă căpșuni pot găzdui dăunători sau pot atrage insecte care au impact negativ asupra fructelor. Unele dintre ele pot răspândi ciuperci dăunătoare sau alte boli.

Așadar, dacă vrei să eviți contaminarea cu dăunători a căpșunelor nu planta lângă ele roșii, vinete, cartofi, pepeni, ardei, mentă sau trandafiri.

După ce te-ai asigurat că ai plantat totul potrivit, acordă atenție și îngrijirii căpșunelor. O dată pe săptămână au nevoie de cel mult 5 cm de apă la rădăcină. Nu trebuie udate prea mult deoarece se vor ofili. Dacă respecți cantitatea precizată te vei bucura de fructe foarte suculente.

Se folosește îngrășământ pentru căpșuni? Da, numai trebuie să ai grijă să nu-l aplici în mod excesiv. Dacă o faci, frunzele vor crește prea mult, iar plantele în sine vor înflori prea puțin. De asemenea, ai grijă să nu le dai substanțe împotriva dăunătorilor la sfârșitul sezonului rece, fiindcă ar putea să fie distruse pe perioada înghețului.

Urmăriți EGO.ro și pe
Horoscop săptămâna 2-8 octombrie 2023
8.3 8 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *