Ce să nu pui niciodată în salata de boeuf. Îi strică tot gustul

Ingredientul care strică gustul salatei de boeuf

Scris de: Daoud Andra

08 Dec. 2022

Ce să nu pui niciodată în salata de boeuf. Îi strică tot gustul

Salata de boeuf este unul dintre preparatele festive care nu lipsesc de pe mesele românilor. Este gustoasă, sățioasă și se pregătește mai ales de sărbători, iar pentru a avea un gust desăvârșit este foarte important ce rețetă alegi să urmezi. Care este ingredientul care îi poate strica gustul și de care ar trebui să te ferești.

Ingredientul care strică salata de boeuf

Printre preparatele pe care românii le pun pe masă de Crăciun, Revelion sau Paște se numără și salata de boeuf. Deși aparent se face simplu, din câteva legume fierte, carne, murături și maioneză, acest preparat are câteva secrete pentru a avea un gust desăvârșit. Sunt importante proporțiile, dar și ingredientele alese.

Dacă unele ingrediente precum mazărea, de exemplu, pot fi omise, ei bine maioneza este esențială. Aceasta are rolul de a lega compoziția și de aceea poate fi considerată ingredientul-cheie din acest preparat. Chiar dacă o poți cumpăra din comerț, cea mai bună maioneză pentru salata de boeuf este cea făcută în casă. Maioneza cumpărată sau cea vegetală pot strica gustul preparatului.

Și castraveții murați și gogoșarii influențează rezultatul final. Înainte de a-i pune în salată, gustă pentru a verifica dacă sunt prea acri sau prea sărați. Îi poți lăsa o jumătate de oră în apă rece, dacă este cazul, pentru a scăpa de excesul de sare și de oțet.

Citește și: Cum se prepară maioneza pentru salata de boeuf. Sigur ai greșit și tu până acum, de asta nu îți iese pufoasă și gustoasă

Ce sa nu pui niciodata in salata de boeuf
Maioneză de casă

Rețetă de salată de boeuf, pas cu pas

Ingrediente:

  • 500 g cartofi
  • 500 g morcovi
  • 300 g carne de vită
  • 1/2 țelină
  • sare
  • piper
  • 250 g gogoșari murați
  • 250 g castraveți murați
  • 100 g mazăre (opțional)

Pentru maioneză:

  • 2 gălbenușuri
  • 200 ml ulei
  • 2 linguri muștar
  • zeamă de lămâie

Mod de preparare:

Pune la fiert carnea de vită în apă cu puțină sare. Separat, fierbe morcovii întregi, o jumătate de țelină și cartofii cu tot cu coajă. Toacă gogoșarii și castraveții cubulețe și pune-i într-o sită, pentru a se scurge excesul de saramură. După ce morcovii, cartofii și țelina s-au răcit, curăță cartofii și taie legumele cubulețe.

Citește și: Ce trebuie să faci dacă ți se taie maioneza. Secretul pentru o textură cremoasă

Când carnea s-a răcit, tai-o și pe ea cubulețe sau fâșii. Pune toate ingredientele într-un vas încăpător și ocupă-te de maioneză. Pune gălbenușurile într-un bol și adaugă uleiul puțin câte puțin. Amestecă folosind o lingură de lemn sau mixerul, până când termini de încorporat uleiul. La final adaugă zeama de lămâie și muștarul.

Pune maioneza peste ingredientele tăiate cubulețe și amestecă. Adaugă sare și piper după gust și, dacă este nevoie, mai pune o lingură de muștar. Dacă vrei să ornezi salata de boeuf cu maioneză, va fi nevoie să faci o cantitate dublă.

 

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Teama pe care o are Teo Trandafir chiar si dupa 30 de ani televiziune
8.1 387 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *