Ce să pui peste cartofii noi, înainte de a-i băga la cuptor. Așa vei obține un gust senzațional, rețeta te va cuceri pe loc

Vor avea o crustă crocantă și delicioasă

Scris de: Daoud Andra

02 Jun. 2023

Ce să pui peste cartofii noi, înainte de a-i băga la cuptor. Așa vei obține un gust senzațional, rețeta te va cuceri pe loc

Cartofii noi au apărut deja în piețe și sunt ideali pentru a prepara o garnitură delicioasă și savuroasă. Dacă vrei să aibă o aromă deosebită, iată ce trebuie să pui peste cartofii noi, înainte de a-i pune la cuptor! Așa vor avea un gust desăvârșit, iar rețeta va cuceri întreaga familie.

Ce condimente să pui peste cartofii noi atunci când îi gătești

Nimic nu se compară cu o porție de cartofi noi, aromatizați și rumeniți la cuptor. Indiferent că îi prepari pe post de garnitură sau pentru a-i servi ca atare, cartofii noi au nevoie de câteva ingrediente pentru a căpăta un gust nemaipomenit. Cea mai simplă și la îndemână metodă este să îi pregătești la cuptor, astfel încât să iasă crocanți și să nu fie deloc uleioși când îi servești.

Pentru a obține o garnitură delicioasă, ai nevoie de: condimente, ierburi aromatice, usturoi și un ingredient care va face cartofii să aibă o crustă crocantă, delicioasă. Este vorba despre parmezan, pe care îl poți presăra pe deasupra cartofilor sau îl poți amesteca cu celelalte ingrediente.

Citește și: Cartofi noi cum nu ai mai mâncat vreodată. Rețeta care te va cuceri. E secretul de top al marilor bucătari

Cum să faci cartofi noi la cuptor

Ingrediente:

  • 1 kg cartofi noi (este ideal să fie cât mai mici)
  • 1 legătură mărar verde
  • sare
  • piper
  • 1 linguriță boia dulce
  • 1 linguriță rozmarin uscat sau o crenguță verde
  • 3-4 linguri parmezan ras
  • 2 linguri ulei
  • un cub de unt
  • 2-3 căței de usturoi

Citește și: Ce se întâmplă dacă bagi cartofii în frigider, de fapt. Greșeala majoră

Mod de preparare:

Se spală cartofii bine, folosind apă rece și partea aspră a buretelui de vase. Cartofii noi nu se vor curăța de coajă, ci doar se va îndepărta pământul de pe ei. Se taie cartofii în jumătăți sau sferturi, în funcție de cât de mari sunt.

Se pun cartofii într-o tavă și se adaugă peste ei: sare, piper, boia dulce, rozmarin, unt topit, ulei și usturoiul tocat mărunt. Se amestecă bine, astfel încât condimentele să fie distribuite uniform pe suprafața cartofilor. La final, se adaugă parmezanul ras peste cartofi și se dă tava la cuptor. Se verifică după aproximativ 30 de minute, cu o furculiță, pentru a vedea dacă sunt gătiți la interior.

Citește și: Secretul celor mai buni cartofi prăjiți. Un celebru bucătar a dezvăluit metoda prin care ies perfecți. Nu o să te mai saturi de ei

Când cartofii sunt moi în interior și rumeniți la exterior, înseamnă că sunt gata. Parmezanul a format o crustă crocantă pe suprafața cartofilor, făcându-i delicioși. Se adaugă mărar proaspăt tocat peste ei și se servesc alături de salată proaspătă, sos sau friptură.

 

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Raicu revine în televiziune?
7.4 13 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *