Ce salariu are un profesor, în România, angajat la privat. Mulți aleg acest sector

De ce se îndreaptă tot mai mulți profesori spre acest sistem
Ce salariu are un profesor, în România, angajat la privat. Mulți aleg acest sector

În instituțiile de învățământ privat se caută sute de profesori. Potrivit unei campanii de recrutare, salariile peste medie îi atrag astfel pe tot mai mulți profesori în acest sector. Dar ce salariu are un profesor în România, angajat la privat?

Sistemul privat a prins avânt în ultimii ani în România: „Tot mai mulţi profesori se orientează spre acest sector”

Datele centralizate de o platformă de joburi arată că sistemul privat de educație din România a prins avânt în ultimii ani. Cererea pentru condiții mai bune a crescut atât din partea părinților, cât și din partea personalului didactic.

„Sistemul privat de educaţie a prins avânt în ultimii ani în România, în contextul în care cererea pentru condiţii mai bune a crescut, atât din partea părinţilor, cât şi a personalului didactic. În mediul privat, salariile sunt dictate de cerere şi ofertă, iar instituţiile private de învăţământ, care caută să ocupe aproximativ 600 de posturi libere, pot oferi salarii care ajung şi la 1.400 de euro net. Tot mai mulţi profesori se orientează spre acest sector”, arată datele centralizate de platforma Bestjobs.

Așadar, pentru un profesor sau o învățătoare de limba germană, în București, salariul este cuprins între 1000 și 1400 de euro net lunar. Un profesor de limba engleză, care are experiență între unul și trei ani, câștigă aproximativ 1300 de euro net. La aproximativ 15 kilometri de București, în Corbeanca, un învăţător din ciclul primar şi preşcolar, la o şcoală acreditată şi având clase de maximum 12 elevi, poate avea un salariu de de 800 – 1.300 euro net pe lună.

Cele mai multe anunțuri de angajare în sistemul privat sunt în orașele mari

Potrivit unui specialist în domeniu, majoritatea anunțurilor de angajare în sistemul de educație privat sunt în orașele mari ale țării. Capitala și Ilfov predomină în clasamentul pe orașe. Urmează apoi Cluj-Napoca, Sibiu, Timişoara şi Iaşi.

„Educaţia reprezintă unul dintre domeniile cheie ale oricărei ţări, cu rol decisiv în formarea societăţii viitorului. Mediul privat a intuit foarte bine dorinţa românilor de a avea acces la o educaţie de calitate, iar acest sector s-a dezvoltat foarte mult în ultimii ani. Nu de puţine ori, profesorii şi educatorii din sistemul public aleg să lucreze în mediul privat, atraşi de salarii mai mari şi condiţii de lucru asemănătoare cu cele din Occident”, a declarat Ana Vişian, marketing manager Bestjobs, potrivit observatornews.ro.

Vezi și – Ce salariu are un profesor în România în 2023. Cât se câștigă în alte țări din Europa

Urmăriți EGO.ro și pe
Horoscop săptămâna 2-8 octombrie 2023
6 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *