Ce se întâmplă dacă pui ceapă și usturoi pe lângă casă. Vei spune și prietenilor acest truc genial

Ceapa și usturoiul pot fi folosite nu numai ca aliment, ci și pentru a alunga dăunătorii de lângă casă
Ce se întâmplă dacă pui ceapă și usturoi pe lângă casă. Vei spune și prietenilor acest truc genial

Ceapa și usturoiul sunt două dintre legumele cele mai folosite de către gospodine în bucătărie. Ele pot fi folosite în diferite mâncăruri sau consumate ca atare, indiferent dacă sunt proaspete, ori uscate. Totuși ceapa și usturoiul, datorită proprietăților sale, au chiar și un rol de protecție împotriva virusurilor. Mai mult, aceste banale legume te pot feri chiar și de dăunătorii de pe lângă casă.

Pune usturoi și ceapă lângă casă și vei scăpa de șoareci și șobolani

Aceste rozătoare nu sunt tocmai animalele pe care am vrea să le vedem atunci când ieșim din casă. Pe lângă faptul că doar simpla lor prezență în apropierea noastră ne provoacă repulsie, ele pot fi și periculoase. În special șobolanii care pot ataca atunci când se simt amenințați. Mușcătura unui șobolan poate transmite boli și infecții periculoase.

Pentru a ține la distanță de locuința ta aceste rozătoare este esențial ca în permanență să fie curățenie. Aruncă resturile menajere, iar în cazul în care locuiești la curte, examinează cu atenție exteriorul casei tale și dacă există crăpături în ziduri sau gard astupă-le.

De asemenea, tomberoanele trebuie închise bine, pentru a nu permite acestor animale să intre acolo.

Șoarecii apar și în locurile în care depozitezi cereale, lemne sau hârtie. De aceea, este recomandat ca spațiul tău de depozitare să fie amplasat la 30 de cm de pământ.

Șoproanele, cămările, garajele și țarturile de animale trebuie curățate frecvent pentru a nu atrage dăunătorii.

Usturoi

Cum scăpăm de șobolani și șoareci cu ajutorul usturoiului și al cepei

Însă chiar și în aceste condiții, este posibil ca rozătoarele să nu dispară. În astfel de situații este indicat să apelăm la substanțe chimice, dar și acestea, din cauza toxicității lor, pot fi extrem de periculoase mai ales dacă ai copii mici sau animale de companie.

Există însă și soluții 100% naturale care te pot scăpa de rozătoare.  Una dintre ele este folosirea usturoiului și a cepei.

Este cunoscut faptul că șobolanii nu suportă mirosurile tari, așa că poți prepara o saramură din usturoi tocat amestecat cu apă. Pulverizează acest amestec în locurile unde știi că stau șobolanii și cu siguranță vei scăpa de ei. Poți, de asemenea, să pui și cățiva căței de usturoi curățați în acele locuri.

La fel poți proceda și cu ceapa. Punea ceapă în locurile în care se ascund șocarecii, dar ai grijă să o înlocuiești cu una nouă în ziua următoare. Mirosul puternic de ceapă va alunga șoarecii.

Iată, așadar, cât de simplu este să scpi de „musafirii” nepoftiți de pe lângă locuința ta, cu ajutorul a doar două legume banale.

8.3 61 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.