Ce studii are Shakira, de fapt. Îți vei schimba radical părerea despre ea

Artista s-a remarcat și la învățătură, nu doar în muzică

Scris de: Daoud Andra

29 Jan. 2023

Shakira nu este doar frumoasă și talentată, ci și preocupată mereu să își lărgească orizonturile culturale. Încă de la o vârstă fragedă, artista columbiană dădea semne că îi place să învețe și chiar le-a cerut părinților săi cadou o mașină de scris în copilărie, pentru a putea să compună. Ce studii are Shakira și câte limbi străine vorbește.

Shakira a absolvit o universitate de prestigiu

Shakira s-a făcut remarcată datorită calităților sale artistice. Cântă, dansează, compune și a jucat, la un moment dat, și în filme și seriale. Dincolo de latura artistică, artista columbiană și-a cultivat și latura intelectuală. Puțini știu că Shakira are studii superioare și că a absolvit Universitatea din California, Los Angeles. Acolo a studiat istoria civilizației occidentale și filosofia antică.

Citește și: Câți bani a câștigat Shakira, după ultima piesă în care îl face praf pe Pique. Suma fabuloasă strânsă în doar câteva zile

În timpul studenției, artista a învățat și câteva limbi străine. Fosta iubită a lui Gerard Pique vorbește fluent nu mai puțin de 5 limbi: engleză, spaniolă, portugheză, italiană și arabă, tatăl ei, William Mebarak Chadid, fiind libanez. Artista nu a încetat niciodată să învețe și chiar și în pandemie a profitat de lipsa concertelor, pentru a-și îmbogăți cunoștințele.

Shakira, dezvăluiri despre “cea mai neagră perioadă” din viața ei. Ce a spus despre despărțirea de Pique
Shakira vorbește fluent 5 limbi străine

A început să compună la vârsta de 4 ani

Pe numele său complet Shakira Isabel Mebarak Ripoll, artista a dat primele semne că este talentată la o vârstă fragedă. La 4 ani a început să scrie poezii la mașina de scris a tatălui său. Prima melodie compusă de Shakira s-a intitulat „Tus gafas oscuras” și are o poveste tristă. A fost dedicată fratelui ei vitreg, care și-a pierdut viața într-un accident rutier.

În copilărie, cântăreața nu era pasionată doar de muzică, ci și de literatură. Scria poezii și proză, dar în paralel cocheta cu dansul, muzica latino și cea orientală. Debutul muzical a avut loc în adolescență, atunci când Shakira a semnat un contract ca casa de discuri Sony, filiala din Columbia.

Citește și: Gerard Pique și Clara Chia, prima poză postată pe Instagram. Fanii au reacționat imediat: „Nimeni nu o întrece pe Shakira”

Primele trei albume nu i-ai adus prea mult succes, însă acest lucru nu a descurajat-o. S-a concentrat asupra studiilor, iar câțiva ani mai târziu avea să dea lovitura și pe plan artistic. Melodia „Whenever, wherever” i-a adus succesul pe plan internațional și de atunci cariera ei a mers pe o pantă ascendentă. Au trecut mai bine de 20 de ani de atunci, iar Shakira se menține în topurile internaționale. Recent, a lansat o piesă dedicată fostului ei iubit, Gerard Pique, și noii partenere a acestuia.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Teama pe care o are Teo Trandafir chiar si dupa 30 de ani televiziune
9 9 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *