Ce studii are Smiley. Sigur nu te-ai fi gândit că aceasta este de fapt meseria lui de bază

Ce studii are Smiley. Sigur nu te-ai fi gândit că aceasta este de fapt meseria lui de bază

Smiley este unul dintre cei mai îndrăgiți artiști din România. Soțul Ginei Pistol se poate mândri cu o carieră impresionantă în industria muzicală, reușind în cele peste trei decenii de când și-a făcut debutul să se mențină în permanență în topuri. Însă cu toate acestea, nu multă lume știe ce studii are Smiley, de fapt. Meseria lui de bază este una cu totul surprinzătoare și nu are nicio legătură cu muzica.

Ce studii are Smiley. Care este meseria lui de bază, de fapt

Smiley, pe numele său real Andrei Tiberiu Maria, s-a născut pe 27 iulie 1983, la Pitești. Încă de când era mic și-a descoperit vocația artistică, iar de la 10 ani a știut că muzica este calea pe care vrea să o urmeze în viață. Mai târziu, s-a îndreptat către Şcoala Populară de Artă de la Liceului de Arte Dinu Lipatti, secţia chitară clasică, pe care a absolvit-o cu brio.

Ulterior, deși era de așteptat ca el să continue studiile în domeniul muzical și să se îndrepte către Conservator,în mod surprinzător, Smiley a ales un cu totul alt domeniu în care să studieze. Potrivit presei mondene, a urmat cursurile Facultății de Comerț, din cadrul Academiei de Studii Economice.

În 2001, artistul avea să facă marele pas în cariera sa. El s-a alăturat trupei Simplu, care a făcut istorie în industria muzicală din România, lansând hit-uri precum “Oare știi”, “Zece”, “Oficial îmi merge bine” și având colaborări de succes cu diferiți artiști consacrați precum Marius Moga, Cream, Alex Velea sau Andra.

Trupa Simplu, din care au mai făcut parte CRBL, Piticu, Francezu, Omu Negru, Tazman și Bebico, a lansat în total nouă albume, iar în 2011, după lansarea ultimului dintre ele, s-a destrămat.

Smiley și-a continuat apoi cariera solo, începută încă din 2008, de când făcea parte din trupa Simplu. Piesele sale, scoase pe bandă rulantă, au rupt topurile românești, iar succesul său în plan muzical, dar și carisma lui, i-au lărgit orizontul profesional. El a ajuns ulterior să primească un rol într-un serial difuzat de Pro TV, ca mai apoi să fie cooptat în producții de succes precum Românii au Talent și Vocea României, în angrenajul cărora și astăzi este o piesă importantă.

Citește și: Ce meserii surprinzătoare au părinții lui Smiley. Detalii mai puțin știute despre familia artistului

Smiley: „Am realizat că eu la nunta mea nu am cântat”

Smiley și Gina Pistol s-au căsătorit sâmbătă, iar petrecerea a avut loc într-un cadru de vis la marginea pădurii Snagov. Cei doi au avut aproximativ 300 de invitați la eveniment, numai unul și unul. Atmosfera a fost și ea una pe măsură, iar printre artiștii și formațiile care au întreținut atmosfera s-au numărat Damian Drăghici, Azur, The Kolors și Luis Gabriel.

Într-un interviu acordat după eveniment, Smiley a mărturisit că s-au simțit atât de bine la nunta lor încât atât el cât și soția sa au omis anumite momente importante, precum aruncatul buchetului miresei sau faptul că ar fi trebuit chiar el să cânte.

„Deci, acum, i-am zis Ginei ‘Buchetul l-ai aruncat?’. Nici buchetul nu l-a aruncat. Să vă spun o treabă care mi s-a părut mie haioasă, astăzi. Am realizat că eu la nunta mea n-am cântat. Nu, n-am cântat la nunta mea, dar a cântat nevastă-mea. N-am apucat, am vrut și n-am mai apucat. Efectiv, n-am mai apucat, am vrut să cânt, mi-am pus căștile și nu am mai apucat, pentru că erau atât de mulți oameni care cântau, am mai primit și o surpriză, adică a fost haos, toată lumea a cântat și au fost atâția oameni care au cântat așa de frumos, trupa The Kolors, nici ei nu au apucat să cânte cât au avut de cântat. Damian Drăghici, la fel, mi-a făcut surpriză, a făcut și el un moment cu toată lumea. La un moment dat, unul dintre partenerii noștri mi-a făcut surpriză, l-a chemat pe Luis Gabriel care ne-a cântat, s-au cântat piesele mele în stilul lor. Deci, a fost ceva superb, după care a venit trupa Azur. Păi cred că cântat mai multe. A cântat și cu Damian, a cântat și cu Azur”, a declarat Smiley, potrivit știrileprotv.ro.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Anca Dumitra este însărcinată
7.5 32 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *