Ce trebuie să presari neapărat pe carnea de porc înainte de a o pune la cuptor. Așa va ieși fragedă și cu o crustă aurie și crocantă

Ingredientul secret pentru o rețetă de friptură de porc perfectă
Ce trebuie să presari neapărat pe carnea de porc înainte de a o pune la cuptor. Așa va ieși fragedă și cu o crustă aurie și crocantă

Ce trebuie să presari neapărat pe carnea de porc înainte de a o pune la cuptor. Friptura de porc la cuptor se numără printre vedetele mesei de Crăciun. Însă ea este un preparat consumat în mod constant de români, indeferent dacă este sau nu sărbătoare.

Mai toate tipurile de carne de porc pot fi gătite la cuptor. În funcție de gust, poți alege să gătești ceafă, mușchi, coaste sau chiar piept. Acesta din urmă iese extrem de delicios dacă respecți un truc cunoscut doar de bucătarii profesioniști.

Ce trebuie să presari neapărat pe carnea de porc înainte de a o pune la cuptor

Poate cea mai populară friptură de porc este ceafa. Gustul deosebit al cefei de porc este dat de firișoarele de grăsime care străbat bucata de carne, ceea ce face friptura mult mai suculentă. Ceafa de porc se gătește la foc mediu și poate fi făcută inclusiv pe grătar sau tigaie.

O altă parte a cărnii de porc care se transformă într-o adevărată delicatesă este pieptul. Chiar dacă nu este la fel de popular precum ceafa, pieptul poate avea un gust senzațional dacă este pregătit înainte așa cum trebuie.

La fel ca ceafa, pieptul este mai suculent și gustos datorită conținutului mare de grăsime. Pieptul de porc iese delicios mai ales gătit la cuptor. Înainte de a-l pune în tavă, este important să îl lași la macerat în bere câteva ore sau chiar peste noapte. Iar zahărul brun frecat de jur împrejur, peste condimente, îi va oferi pieptului o textură glazurată și un gust deosebit.

Greșeli de evitat atunci când gătim carnea de poc

Deși carnea de porc pare complicat de gătit, în realitate nu este atât de greu. Trebuie doar să ții cont de câteva sfaturi. Unul dintre secretele unei fripturi delicioase este să nu pui carnea la cuptor imediat după ce ai scos-o din frigider. Las-o să ajungă la temperatura camerei preț de jumătate de oră, după care o poți pune la foc. Trecerea bruscă a cărnii de la rece la fierbinte, face ca preparatul final să își piardă din gust și din suculență.

O altă greșeală destul de des întâlnită este pregătirea cărnii de porc fără ca ea să fie scursă bine de surplusul de apă rămas după spălare. Așadar, înainte de a te apuca să o prepari, șterge bine bucata de carne cu un prosop de bucătărie.

De asemenea, este important să nu gătești carnea de porc la flacără mare, deoarece riști ca la exterior să fie prea făcută sau arsă, iar la interior crudă. Cel mai bun mod de a găti carnea este la foc mic și să întorci bucata de friptură de mai multe ori în timpul gătirii.

Evită uleiul de măsline la friptură. Acest tip de ulei are un punct de ardere destul de jos, care dacă este depășit devine toxic. De aceea, este bine ca atunci când gătești carne, să folosești un ulei cu un punct de ardere ridicat, precum uleiul de palmier sau uleiul de floarea soarelui.

Citește și: „Cât rezistă carnea de porc la congelator. Perioada în care o poți consuma în siguranță. Mulți români greșesc

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Lavinia Pîrva și Ștefan Bănică, apariție surpriză la un eveniment monden
8.5 123 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *