Ce trebuie să presari peste cartofii noi înainte de a-i găti. Ies rumeni și aromați, rețeta delicioasă

Rețeta delicioasă de cartofi noi pe care trebuie neapărat să o încerci și tu.
Ce trebuie să presari peste cartofii noi înainte de a-i găti. Ies rumeni și aromați, rețeta delicioasă

Cartofii noi sunt un deliciu culinar în sezonul de vară. Gustul lor proaspăt și textura lor cremoasă îi fac preferați în multe rețete. Cu toate acestea, pentru a-i transforma într-un preparat cu adevărat delicios, este important să cunoaștem cum să-i pregătim corect. Unul dintre secretele cheie este să presari anumite ingrediente peste cartofii noi atunci când îi gătești. Acestea pot adăuga o aromă bogată și o savoare aparte. Iată o rețetă absolut delicioasă de cartofi noi la cuptor.

Ce trebuie să presari peste cartofii noi înainte de a-i găti

Cartofii noi sunt garnitură perfectă pentru multe preparate, însă ei pot fi consumați și ca atare. Pentru a te bucura de un gust aromat și o textură fină, poți încerca rețeta de cartofi noi cu unt și mărar. Este foarte simplu de preparat și cu siguranță aroma acestor legume îți va încâta papilele gustative.

Pentru început, iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru această rețetă delicioasă:

  • 1 kg de cartofi noi
  • 7 căței de usturoi
  • 100 g de unt
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • 2 legături de mărar
  • sare
  • piper

Te-ar putea interesa și: Cartofi noi cum nu ai mai mâncat vreodată. Rețeta care te va cuceri. E secretul de top al marilor bucătari

Rețeta deliciosă de cartofi noi. Mod de preparare

Pentru început, se spală bine cartofii în coajă, iar apoi se taie în sferturi sau jumătăți, în funcție de dimensiune.

Se așează cartofii într-o tavă termorezistentă și se stropesc din belșug cu ulei de măsline. Amestecă bine pentru a răspândi uleiul peste tot.

Zdrobește usturoiul cu latul cuțitului și apoi strecoară-l printre cartofi. Condimentează cartofii noi cu sare și piper după gust, iar ulterior pune-i la cuptor la 180 de grade timp de aproximativ 40-45 de minute, până când aceștia pot fi ușor de pătruns cu furculița.

Cu puțin timp înainte de a scoate cartofii de la cuptor, topește untul complet într-un bol și adaugă mărarul, sare și piper. Unge cartofii noi cu sosul de unt și mărar. În funcție de preferințe, poți îndepărta cățeii de usturoi sau îi poți desface din coajă, lăsându-i în tavă, astfel încât să îi servești odată cu cartofii noi cu unt și mărar.

Amestecă bine, astfel încât sosul să fie distribuit uniform pe cartofi. Dacă, însă, dorești cartofi și mai rumeni, este suficient să îi dai încă o dată la cuptor pentru 5-7 minute, la foc iute.

Încearcă această rețetă simplă și declicioasă și cu siguranță vei fi vrăjit de gustul bogat și aromat al cartofilor noi cu unt și mărar.

Te-ar putea interesa și: Cum se face ciorba rădăuțeană. Rețeta pe care trebuie să o încerci, ce să adaugi pentru un gust aparte

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Erika Isac, detalii despre noul iubit “Este un bărbat extraordinar!”
8.1 11 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *