Cine este și cum arată soția lui Novak Djokovic. Liderul ATP se mândrește cu o parteneră superbă. Sunt împreună de 18 ani

Novak Djokovic și soția sa, Jelena, sunt căsătoriți din 2014

Novak Djokovic (35 de ani) a câștigat al 10-lea său titlu la Australian Open, la un an de când a fost expulzat de la Antipozi pe motiv că nu era vaccinat anti-covid. Sârbul are în total 22 de tiluri de Grand Slam în palmares și odată cu victoria de ieri din finala de la Melbourne împotriva lui Stefanos Tsitsipas, a revenit în fruntea clasamentului ATP. Novak Djokovic impresionează nu numai pe terenul de tenis, ci și în viața personală. El este căsătorit de aproape un deceniu cu Jelena și au împreună doi copii.

Cine este și cum arată soția lui Novak Djokovic

Djokovic s-a născut la 22 mai 1987, la Belgrad, în Serbia. A început să joace tenis la vârsta de patru ani și a demonstrat rapid un mare talent pentru acest sport. A devenit profesionist în 2003 și, de atunci, a câștigat numeroase titluri, inclusiv 22 de trofee de Grand Slam la simplu.

Ultima victorie și „cea mai mare” de până acum, așa cum a mărturisit chiar el, a fost cea de duminică din finala Australian Open împotriva grecului Stefanos Tsitsipas. Sârbul, care a dominat întregul turneu de la un capăt la celălalt a câștigat ultimul act în stil de mare campion, în trei seturi, scor 6-3, 7-6 (4), 7-6 (5).

Djokovic l-a egalat astfel pe rivalul său Rafael Nadal la numărut de titluri de Grand Slam câștigate. În plus, de astăzi, sârbul a redevenit numărul 1 în clasamentul ATP.

„Trebuie să spun că acesta a fost unul dintre cele mai grele turnee pe care le-am jucat în viața mea, având în vedere circumstanțele. Să nu joc anul trecut, să revin anul acesta.

Vreau să le mulțumesc tuturor oamenilor care m-au făcut să mă simt binevenit și confortabil să fiu în Melbourne, Australia. (…) Aceasta este probabil cea mai mare victorie a mea, având în vedere circumstanțele”, a declarat Djokovic în interviul de pe teren.

Cine este și cum arată soția lui Novak Djokovic. Liderul ATP se mândrește cu o parteneră superbă. Sunt împreună de 18 ani
Cine este și cum arată soția lui Novak Djokovic. Liderul ATP se mândrește cu o parteneră superbă. Sunt împreună de 18 ani

Jelena Djokovic, director al Fundației Novak Djokovic

În afară de cariera sa absolut fabuloasă, Novak Djokovic este cunoscut și pentru viața personală. El este căsătorit cu Jelena Djokovic, fostă jucătoare profesionistă și antrenoare. Cuplul s-a căsătorit în 2014 și au împreună doi copii, un băiat și o fată.

Jelena și Novak au devenit părinți pentru prima dată în octombrie, 2014, când Jelena a dat naștere fiului lor pe nume Stefan. Trei ani mai târziu cei doi au devenit și părinții unei fete pe nume Tara, care s-a născut în septembrie 2017.

Jelena a fost un partener de sprijin pentru Novak de-a lungul carierei sale. Ea a fost prezentă la multe dintre meciurile sale și este cunoscută pentru faptul că i-a sărbătorit victoriile pe rețelele de socializare.

Pe lângă rolul său de soție, Jelena este, de asemenea, antreprenor și conduce propria afacere. Împreună, Novak și Jelena, s-au implicat în diverse acțiuni filantropice. Ei au înființat Fundația Novak Djokovic, care este dedicată îmbunătățirii vieții copiilor din Serbia, oferindu-le educație și oportunități sportive.

Fundația a construit, de asemenea, mai multe școli și centre sportive în țară și a oferit burse pentru ca tinerii atleți să își urmeze visele.

Urmăriți EGO.ro și pe
Horoscop săptămâna 20-26 martie 2023
9.5 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *