Connect-R dă marea lovitură: „Sunt al doilea după Ronaldo”. În ce afacere a ales să se lanseze: „Este prima colecție din România care aduce ceva consistent” VIDEO EXCLUSIV

Connect-R: „Mă mândresc cu o chestie foare tare”

Nu doar că este mereu în top-urile muzicale cu piesele pe care le scoate, dar acum Connect-R vrea să rupă normele și atunci când vine vorba de NFT-uri și tot ce înseamnă această industrie cu monede virtuale. Artistul a dezvăluit în exclusivitate pentru EGO.ro că vrea să introducă pe piața românească un model de business inovator din care nu doar el are de câștigat, ci și cei care se alătură lui.

A semnat cu o celebră platformă NFT

Ca să se înțeleagă mai bine, NFT-urile sunt active digitale care reprezintă proprietatea unui anumit articol sau o bucată de conținut dintr-o rețea de blockchain, cum ar fi lucrări de artă, muzică, videoclipuri, fotografii. NFT-urile sunt stocate într-un blockchain și sunt verificate criptografic. Atunci când vine vorba de utilizarea lor în industria muzicală, aceastea au fost create pentru a le oferit artiștilor un mod de a-și monetiza și a-și controla operele într-un mod unic și inovator. Astfel că, în clipa de față, Connect-R mizează foarte tare pe cel mai recent hit, „Lasă-mă să te…”, pentru a da lovitura în această industrie.

„Piesa face parte dintr-un proiect. Devine un produs nu doar pentru mine, ci și pentru ascultători. Pe 7 aprilie voi lansa o colecție de NFT-uri, 5000 de NFT-uri, ea se numește Hood Heroes, este prima colecție din România care aduce ceva consistent, considerabil și concret pentru că știm foarte bine, nici nu mai are sens să amintim, chiar nu aș vrea să dau nume, s-a creat un scepticism în oameni vizavi de ceea ce înseamnă NFT. S-au promis cadouri, nu s-au dat și așa mai departe. Nu este vorba de așa ceva. Ceea ce înseamnă colecția mea, în afară de VIP pass-urile și tricouri, ecosistemul din care vor face parte sau prioritatea pe care o să o aibă de a investi în artă, oamenii or să aibă efectiv procente din cele două piese ale mele, poate cele mai mari de până acum. Vorbesc de „Vara nu dorm” și cea mai nouă, „Lasă-mă să te…”, ne-a declarat artistul, explicând mai pe scurt că cei care investesc alături de el au șansa să aibă câștiguri fabuloase.

„Practic, când mie îmi intră banii de la UCMR îți intră și partea ta. Procentul tău”.

„Spre exemplu, 1% din „Vara nu dorm” poate să însemne câteva sute de milioane”

Conștient de faptul că absolut totul se mută în mediul online și că ăsta este viitorul, Connect-R nici nu a stat la discuții atunci când i s-a propus să treacă la acest nivel. Cu atât mai mult cu cât până în momentul de față piesele lui i-au generat destul de mulți bani din platformele muzicale, având milioane de viziualizări.

„E clar că tot ce înseamnă mediu de afaceri, muzică, filme, media, s-a mutat online. Inclusiv digitalizarea bancnotei, banilor, s-a creat deja. Deja România știe de bitcoin, nu trebuie să mai explicăm nimic. Cert este că acest NFT, acest cartonaș digital cu un cod pe care îl ai pe spate, va reprezenta o acțiune. Ca și cum ai cumpăra acțiuni din fabrica, nu știu care, Tractorul. Cu cât firma Tractorul prosperă și așa mai departe, aduce beneficii, inclusiv acțiunea ta va însemna o cifră. Spre exemplu, 1% din „Vara nu dorm” poate să însemne câteva sute de milioane. Practic pentru prima oară, ascultătorul când va da un play la YouTube sau când mă va asculta pe radio, nu va mai plăti el, ci va fi plătit”, a mai povestit Connect-R pentru EGO.ro.

Connect-R
Connect-R

„Sunt al doilea după Ronaldo”

Artistul recunoaște că ideea nu îi aparține în totalitate, ci că totul a pornit de la echipa lui de management, însă nu a acceptat să intre în acest business până nu a înțeles cu adevărat fenomenul.

„Nu este ideea mea. Echipa de management a venit cu ideea și mi s-a părut foarte tare. Este o idee Clapart și Spring Music, oamenii cu care eu lucrez de ani de zile, și mi s-a părut o idee absolut genială. Bineînțeles că trebuie să știu și eu despre ce este vorba, dar evident că stau lejer pentru că am o echipă de profesioniști, nu se pune problema de așa ceva”, a mai spus artistul.

Ba mai mult de atât, a pornit pe acest drum alături de o celebră platformă de NFT, cu care colaborează și celebrul Cristiano Ronaldo.

„Mă mândresc cu o chestie foare tare despre ceea ce înseamnă colecția asta de NFT-uri și anume că sunt al doilea după Ronaldo. Când spun asta nu mă refer nici la banii pe care i-am câștigat în meseria mea, ce bine ar fi fost, nu mă refer nici la fizicul pe care îl are, ci mă refer că sunt al doilea artist susținut de Binance, poate cea mai mare platformă, cel mai mare brand în materie de NFT-uri. Pentru mine asta înseamnă foarte mult. Eu am zis să le propunem, să le trimitem și să le arătam ideea noastră fără să fim siguri că ne vor răspunde. Au răspuns din prima, am semnat și iată-ne cumva, Connect-r al doilea după Ronaldo”, a mai explicat Connect-R pentru EGO.ro.

Video: Daniel Bălan

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
6.4 5 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *