Cristi Mitrea își pregătește meciul de retragere. „Antrenoratul a început deja”. Cum l-a schimbat experiența de la Sunt Celebru VIDEO EXCLUSIV

Cristi Mitrea: „Urmează la anul un meci”

Cristi Mitrea este unul dintre cei mai buni luptători de MMA din România, fiind primul campion de MMA la categoria grea, la profesioniști, de la noi din țară. Cu toate că are condiție fizică bună în continuare, Cristi Mitrea a declarat în exclusivitate pentru EGO.ro că se gândește să aibă un ultim meci, apoi să se dedice în exclusivitate carierei de antrenor de jiu-jitsu și MMA.

Cristi Mitrea, schimbat după participarea la „Sunt celebru”

Reîntors din Republica Dominicană, acolo unde a stat aproape trei luni în cadrul competiției „Sunt celebru, scoate-mă de aici!”, Cristi Mitrea ne-a mărturisit că acest realityshow l-a ajutat să-și antreneze și mai bine mintea și să aibă psihicul cât mai puternic. De acasă a plecat setat pe ideea de a merge 100% doar pe strategie, să se joace cu mintea celor din jur și să reușească să-și dezvolte și mai mult anumite abilități.

„Dacă stau să calculez cred că patru persoane au plecat pe mâna mea. Acolo faci strategii, acolo le creezi. Firea mea asta analitică care stătea 10 ore pe zi, se uita la unul și la altul, mă lasă să îmi dau seama cum funcționează persoanele, la ce reacționează, ce slăbiciuni au, și atunci e ușor să apeși pe butoane, să te joci cu ei, atât timp cât ai o oarecum o bază de psihologie umană”, ne-a povestit luptătorul, completând că nu ar fi rezistat atât în competiție dacă nu privea totul ca pe un meci din ring.

„Mi s-a părut asta un lucru inteligent de făcut. Asta înseamnă strategie. În mintea mea, o parte a strategiei, cea mai importantă, este să-ți cunoști adversarul, pentru asta trebuie să-l analizezi”.

„Am ajuns în această lume nebună din cauza dependenței de telefon”

Asta nu înseamnă că în cele trei luni au fost axate doar pe strategie. Mitrea a acceptat provocarea de a merge la „Sunt celebru, scoate-mă de aici!” din mai multe considerente, unul dintre ele fiind acela de a se distra.

„Mă și distram maxim. Mai mult la testimoniale râdeam ca să nu vadă ei. Acum nici nu se vedea totul acasă. E cam greu să comprimi 7 zile în două ore. Trebuia să treacă cumva mai repede timpul. Era plictiseală, într-adevăr. Închipuiți-vă că stateam peste 20 de ore pe zi în același loc, ceea ce e mult. Pentru oricine. Adică îți afectează de la modul de gândire, la orice”, a mai povestit Mitrea pentru EGO.ro, mărturisind în același timp că nu ar fi rezistat atât dacă nu și-ar fi creat un mediu în care să stea singur și să mediteze.

„Dacă nu m-aș fi dus să stau singur la lac, nu aș fi funcționat altfel. Dacă nu plecam la balta mea acolo, nu știu cum ar fi fost. Eu eram zen la balta mea la butuc. Chiar am zis că o să-mi iau un butuc să-l pun în dreapta în mașină și merg cu el în dreapta. Dacă nu aveam zona aia de recreere ca să zic așa, era și mai greu. Fiecare are nevoie de resursele lui, fiecare are nevoie de liniștea lui, să fie în anumite locuri. Eu găsisem locul ăla la baltă, care pentru mine era ideal”.

Citește și: Ce studii are Cristi Mitrea, concurentul de la „Sunt celebru, scoate-mă de aici!“. Puțini știu că asta e de fapt meseria lui de bază

De ce dependențe a vrut să scape

Un alt motiv pentru care a acceptat să plece departe de casă și de tot confortul a fost și pentru a scăpa de anumite dependențe.

„Telefonul din junglă mergea pe rețea dominicană. Era pur și simplu ca să mai pierd eu timpul, ca să-mi treacă timpul mai ușor, să mă joc și să vorbesc singur, dar și cu ai mei dragi, dar cam atât. Nu era pentru nimeni altcineva. Acum nu aveam timp, dar poate o să am timp să-ți povestesc cândva cum am ajuns în această lume nebună, din cauza dependenței de telefon. Așa am ajuns prima dată la televizor”, ne-a mai spus sportivul”

Cristi Mitrea isi pregateste meciul de retragere
Cristi Mitrea a rezistat trei luni în jungla din Republica Dominicană

„Am slăbit vreo 12 kilograme la „Sunt celebru, scoate-mă de aici”

În locul unde mergea zilnic să-și limpezească gândurile, Cristi Mitrea își improvizase o mică sală de antrenamente și își făcea zilnic exercițiile. Nu pentru a nu pierde masa musculară din cauza alimentației pe care o avea în junglă, orez și fasole, ci pentru a se menține în formă.

„Cu masa musculară nu am nicio legătură, nu sunt genul care merge la sala de forță ca să pună masă musculară, ci doar ca să se întrețină. În sporturile pe care le practic eu nu contează. E pur și simplu opinia mea de luptător profesionist după atâția ani de în jiu-jitsu și MMA. Am anumite abilități care mă ajută. Am nevoie să fiu mai flexibil și mai rapid decât să fiu mare, musculos și rigid. Pe mine nu mă interesează masa musculară. Dar ca să răspund, cred că am slăbit vreo 12 kilograme la Sunt celebru, scoate-mă de aici”, a povestit Cristi, care nu a avut nevoie de prea multe zile pentru a pune la loc toate kilogramele pierdute în jungla dominicană.

„De când am venit am luat aproape toate kilogramele. Eu nu las nimic datorie. Eu chiar am mâncat în Dominicană, cred că am fost numărul 1, am doborât toate recordurile”.

Antrenamentele pe care le făcea în Republica Dominicană erau oarecum și pentru a se pregăti pentru perioada următoare, când va intra în forță în sala de antrenamente.

„Urmează la anul un meci. Eu m-am gândit să zic că este de retragere, dar cine știe cum mă simt. Un meci o să fac sigur. Antrenoratul a început deja, de cum am dat drumul la sala nouă. E anunțat totul de vreo săptămână-două”, a mai povestit Cristi Mitrea pentru EGO.ro.

Video: Daniel Bălan

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *