Cum a fost prins Cătălin Cherecheș, de fapt, și de ce apare cu răni în zona feței. Ajutat de o femeie, fostul edil încerca să plece și din Germania

Primarul din Baia-Mare, Cătălin Cherecheș, a fost prins în Germania. Urmează să fie extrădat în țară
Cum a fost prins Cătălin Cherecheș, de fapt, și de ce apare cu răni în zona feței. Ajutat de o femeie, fostul edil încerca să plece și din Germania

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a fost reținut marți seară, 28 noiembrie, în Germania, la Augsburg, după cum a anunțat Poliția Română. Edilul a fugit din țară după ce a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare pentru luare de mită. A trecut granița cu buletinul unei rude, deși nu avea voie să iasă din țară.

Cum a fost prins Cătălin Cherecheș în Germania

Primarul Cătălin Cherecheș a fost prins în Germania, alături de mătușa lui, după patru zile de când a fugit din țară. În prezent, edilul așteaptă să fie extrădat în arest. Purtătorul de cuvânt al Poliției Române, Georgian Drăgan, a declarat că Cătălin Cherecheș va fi adus în România, după ce autoritățile germane au anunțat că vor să tranșeze rapid cazul edilului din Baia-Mare.

„În seara de 28 noiembrie 2023, în urma cooperării polițienești internaționale și a schimbului de date și informații, dintre Poliția Română și autoritățile din Germania, Ungaria, Austria și Italia, a fost localizat, depistat și reținut, de către polițiștii bavarezi și BKA, în Augsburg, un bărbat, de 45 de ani, din Baia Mare, urmărit internațional”, a anunțat Poliția Română, într-un comunicat. Cherecheș a fost „depistat de partenerii externi, pe baza informațiilor oferite de Poliția Română”, scrie în comunicatul Poliției Române.

„Fugarul Cătălin Cherecheș a fost prins la Augsburg în Germania. Felicitări colegilor care au cooperat cu autoritățile din Germania, Italia, Austria și Ungaria pentru depistarea acestuia!”, a fost și mesajul publicat de Sindicatul Interpol pe Facebook, alături de o imagine cu Cătălin Cherecheș.

sursa foto: Facebook Sindicatul Europol

Fostul edil s-a ales cu răni pe față în timpul capturării

Cătălin Cherecheș a fugit din țară, zilele trecute, cu câteva ore înainte a fi condamnat definitiv la cinci ani de închisoare cu executare. Fostul edil a fost prins în Augsburg, Germania, după ce a depășit viteza legală pe autostradă. El se afla alături de mătușa lui, conform autorităților din Germania.

Se pare că cei doi au ajuns inițial la Augsburg și încercau să scape de autovehicul, după care să ia un tren sau un taxi. Acela a fost și momentul în care edilul a fost prins de polițiștii bavarezi și BKA (n.r. Poliția federală de investigații criminale). În plus, în momentul arestării, el a încercat să fugă de oamenii legi și s-a ales cu răni pe față.

După ce a părăsit România, prin vama Petea, edilul ar fi mers în Germania să ia banii pe care i-a transportat acolo în mai multe tranșe și pe care i-a depozitat în seifuri din locuințele deținute acolo de mama sa și de sora femeii, aproximativ 1.500.000 de euro.

Citește și: Bruneta celebră cu care s-ar fi iubit primarul Cătălin Cherecheș în secret. A spus totul abia acum: “A fost frumos”

Cum a dus banii la mătușa din Germania

În urmă cu ceva timp, el mărturisea că a cărat personal banii cu mașina în Germania.

„Orice persoană are dreptul de a scoate din țară o sumă de maximum 10.000 Euro. Acesta este și motivul pentru care sumele erau retrase în numerar la un nivel mai mic, în raport de programul de a merge în Germania la locația de domiciliu a mamei mele. Banii i-am transportat cu mașina, și mai mult eu i-am transportat. La acea adresă locuia sora mamei mele și alți membri ai familiei. Ulterior, aceștia s-au mutat și o parte din bani au fost plasați la locuința din Germania a mamei mele”, a declarat Cherecheș.

Citește și: Primele imagini cu fuga lui Cătălin Cherecheș din România. Ce se vede pe camerele video, unde s-ar afla primarul din Baia Mare

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce Oana Roman nu i-a putut fi alături mamei sale în ultimele clipe
7.6 7 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *