Cum o cheamă pe Andreea Marin, de fapt, în buletin. Puțini știu că acesta este numele ei complet

Andreea Marin: „E un nume puternic și cred că mi se potrivește”

Scris de: Daoud Andra

30 Nov. 2022

Andreea Marin se numără printre românii care își sărbătoresc astăzi ziua onomastică. Puțin știu însă că „zâna” mai are un prenume, pe care îl poartă cu mândrie și care are o semnificație specială pentru ea. Cum o cheamă, de fapt, în buletin și cum i-au ales părinții numele.

Cum o cheamă pe Andreea Marin în buletin

Andreea Marin și-a făcut, de-a lungul timpului, un brand din numele ei. Vedeta care a devenit celebră grație emisiunii „Surprize, Surprize” este cunoscută de toți românii. Oricine știe despre cine este vorba, atunci când aude numele ei, însă puțini știu că aceasta mai are un prenume.

La fel ca mulți români, „zâna” a fost botezată de părinții ei cu două prenume, însă al doilea este foarte puțin cunoscut. Pe Andreea o mai cheamă și Violeta, nume pe care l-a purtat și mama sa. Fosta prezentatoare a „Surprizelor” i-a pus acest nume și fiicei ei, în memoria mamei sale. Vedeta și-a pierdut mama când avea doar 9 ani, iar faptul că a crescut fără ea a marcat-o profund.

Atunci când a devenit mamă, Andreea Marin a simțit nevoia să o omagieze pe cea care i-a dat viață și și-a botezat fiica Ana Violeta. Fata Andreei Marin și a lui Ștefan Bănică poartă, așadar, același prenume ca mama și ca bunica ei.

Cum o cheama pe Andreea Marin de fapt in buletin
Andreea Marin își sărbătorește onomastica de două ori pe an

Cum i-au ales părinții numele

Andreea Marin se numără printre cei 800.000 de români care își sărbătoresc ziua onomastică pe 30 noiembrie. Numele Andreea era foarte popular pentru fete în anii ’70, în perioada în care s-a născut vedeta. Din acest motiv l-au ales și părinții Andreei Marin.

„Era o modă la acea vreme acest nume și cred e un nume cu o sonoritate aparte. E un nume puternic și cred că mi se potrivește. Eu sunt un om mai puternic, trecut și prin grele în viață.”, a povestit vedeta, pentru wowbiz.ro.

Cât despre celălalt prenume pe care îl poartă, vedeta are amintiri puternice legate de ziua de Florii, când își sărbătorea cealaltă onomastică.

„Suntem Violete din mamă în fiică, mama purta acest nume, apoi eu l-am moştenit, Andreea Violeta mă numesc, şi l-am dăruit mai departe fiicei mele, Ana Violeta. Îmi amintesc duminicile de Florii din copilărie, când prin tradiţie mergeam cu părinţii într-o pădure din apropierea oraşului Roman, unde m-am născut, şi era o bucurie să culegem violete, dar şi brânduşe şi ghiocei. Iar masa în familie, de Florii, avea acea energie pozitivă a începutului de primăvară, iar soarele parca avea mai multă putere şi o lumină binefăcătoare în acea zi.”, mărturisea vedeta într-un interviu acordat în urmă cu câțiva ani.

 

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Raicu revine în televiziune?
6.1 52 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *