Cum poți să scapi de mirosul de usturoi. Alimentul surpriză care te ajută în proporție de 99%, conform specialiștilor

Scris de: Stan Filon

26 Sep. 2023

Cum poți să scapi de mirosul de usturoi. Alimentul surpriză care te ajută în proporție de 99%, conform specialiștilor

Gospodinele trebuie să știe cum pot să scape de mirosul de usturoi de pe mâini. Usturoiul este ideal pentru fripturi și tot felul de mâncăruri, iar românii îl folosesc foarte des. Pe cât este de bun însă în mâncare, pe atât de neplăcut este atunci când nu mai scăpăm de mirosul lui de pe mâini. Vezi în rândurile de mai jos cum poți scăpa foarte repede de această aromă!

Cum poți să scapi de mirosul de usturoi

Usturoiul este o plantă pe care românii o iubesc. În medicina populară este considerat un adevărat medicament, datorită conținutului bogat de vitamine și substanțe minerale. Este folosit de mii de ani ca un mijloc preventiv al bolilor contagioase. Ei bine de mii de ani, mâinile gospodinelor miros a usturoi, după ce sunt nevoite să îl curețe. Cu toții știm că este foarte persistent, însă sunt câteva trucuri pe care le putem face pentru a scăpa rapid de mirosul usturoiului.

Mirosul de usturoi poate fi neutralizat cu succes de iart, după cum a constatat un studiu american, citat de publicaţia electronică „EurekAlert”. Cercetările, efectuate în condiţii de laborator, cu teste prevăzute, arată că iaurtul gras previne eliberarea în aer a aproape tuturor compuşilor volatili responsabili de mirosul înţepător de usturoi. Citește și De ce iese mujdeiul amar. Greșeala care îi distruge tot gustul, ce să faci neapărat cu usturoiul

Cum poti sa scapi de mirosul de usturoi. Alimentul surpriza care te ajuta in proportie de 99, conform specialistilor
Cum poti sa scapi de mirosul de usturoi. Alimentul surpriza care te ajuta in proportie de 99, conform specialistilor

Neutralizarea mirosului de usturoi, subiect de studiu

Oameni de ştiinţă de la Universitatea din Ohio testat toate componentele iaurtului, cum ar fi apa, grăsimile şi proteinele pentru a vedea cum face fiecare față aromei de usturoi.

„Conţinutul ridicat de proteine este foarte actual în acest moment – oamenii doresc de obicei să mănânce mai mult”, a spus autorul principal al studiului Cheryl Barringer de la Universitatea din statul Ohio. Expertul are multă experiență în identificarea alimentelor care pot gestiona mirosul de usturoi, scrie Rador. Citește și De ce să pui usturoi seara în baie. Trucul pe care nu-l știa nimeni

Ce alimente ajută la reducerea mirosului de usturoi

Nu este singurul aliment care poate combate mirosul de usturoi, după cum a constatat cercetătorul respectiv. A ajuns la concluzia că la fel de bine pot face față usturoiului și merele, menta, salata verde, dar şi laptele. Enzimele şi grăsimilor dn acestea reuşesc să neutralizeze compuşii de sulf care provoacă mirosul persistent al usturoiului crud.

Dintre toate acestea, însă, iaurtul gras a ieșit învingător, reușind să reducă mirosul de usturoi cu 99%. Potrivit lui Cheryl Barringer, iaurturile cu aromă de fructe pot avea şi ele un efect de neutralizare. Și nu vorbim acum doar de mirosul de usturoi de pe mâini, dar și cel din respirația noastră. Așadar, cercetătorul a ajuns la concluzia că ne putem spăla pe mâini cu iaurt, pentru a scăpa de mirosul de usturoi, însă putem mânca iaurt imediat după ce am consumat usturoi și astfel mirosul legumei preferate va dispărea ca prin minune.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Ce spune Kamara despre lista cu concurenți Survivor All Stars
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *