Cum punem în evidență buzele subțiri. Claudia Preduca, make-up artist: „Rujul nu ar trebui să depășească niciodată conturul buzelor” SPECIAL

Claudia Preduca: „Trebuie să știm să corectăm buzele”

Scris de: Daoud Andra

03 Feb. 2023

Cum punem în evidență buzele subțiri. Claudia Preduca, make-up artist: „Rujul nu ar trebui să depășească niciodată conturul buzelor” SPECIAL

Orice femeie are în trusa de machiaj măcar un ruj. Este, fără doar și poate, cel mai popular produs de machiaj, încă din cele mai vechi timpuri. Cum facem însă să alegem rujul perfect pentru forma buzelor și nuanța pielii? Ne spune make-up artistul Claudia Preduca. Aceasta vine și cu o serie de trucuri pentru a pune în evidență buzele subțiri, cu ajutorul machiajului.

Care este cel mai rezistent tip de ruj

Bună, Claudia! Astăzi aș vrea să vorbim puțin despre ruj. Care este cel mai rezistent tip de ruj? Este recomandat să îl folosim în fiecare zi sau ocazional?

Rujul mat este unul dintre cele mai rezistente rujuri. Îl putem folosi zilnic, dar trebuie să ne asigurăm că am hidratat foarte bine buzele înainte deoarece pe termen lung acesta poate provoca deshidratarea acestora .

În ceea ce privește rujurile cremoase, cum le putem prelungi rezistența? Există trucuri pentru a le face să rămână mai mult timp pe buze?

Putem adăuga pudră liberă peste ca să-i oferim un plus de rezistență.

Citește și: Diferența dintre BB cream, CC cream și fond de ten. Ce alegem pentru machiajul tenului. Claudia Preduca, make-up artist: „Este un produs multifuncțional” SPECIAL

Cum machiem corect buzele subțiri? Ce nuanțe sunt recomandate?

Trebuie să știm să corectăm buzele, să le dăm volum prin conturare. Creionul de buze ar trebui să fie cea mai închisă nuanță, rujul cu două sau trei nuanțe mai deschis, iar pe centrul buzei aplicat cea mai deschisă nuanță dintre acestea. Pentru un plus de volum putem adăuga gloss.

Ce nuanță nu ai recomanda sa se folosească? Există culori care îmbătrânesc sau dezavantajează?

Eu sincer nu am o nuanță pe care să nu o recomand, pentru că depinde foarte mult și de culoarea tenului, culoarea ochilor, este exact vorba despre teoria culorilor despre care am tot vorbit de-a lungul timpului.

Citește și: Claudia Preduca, make-up artist, despre produsul care nu ar trebui să lipsească din portfard: „Arată foarte bine chiar și la un machiaj de eveniment” SPECIAL

Claudia Preduca make-up artist
Claudia Preduca, make-up artist

Claudia Preduca: „Putem folosi o mască specială pentru buze”

Se mai poartă rujul aplicat puțin peste conturul buzelor, pentru a adăuga volum?

Rujul nu ar trebui să depășească niciodată conturul buzelor. Putem contura buzele pentru volum cu un creion special, dar se conturează doar pe arcul lui cupidon, iar pe laterale se merge pe linia buzelor și la fel și la buza inferioară doar în centrul buzei se depășește. Iar rujul nu trebuie să treacă niciodată de conturul făcut de noi.

Ce rol are creionul de buze? Când este recomandat să îl folosim?

Creionul de buze se folosește pentru conturarea acestora, dar îl putem folosi și pe toată buza. Îl folosim atunci când vrem să redefinim conturul buzelor.

Citește și: Machiajul de mireasă în 2023, ce tendințe abordăm. Claudia Preduca, make-up artist: „Miresele își doresc un machiaj cât mai natural” SPECIAL

Fiecare produs de machiaj are o anumită dată de valabilitate. Cum ne dăm seama dacă un ruj este prea vechi și nu ar mai trebui să îl folosim?

Indicat ar fi ca de fiecare dată când deschidem un produs nou să notăm undeva data la care l-am deschis pentru a putea fi siguri că nu depășim termenul de valabilitate, însă dacă nu facem acest lucru este foarte ușor să ne dăm seama că un produs nu mai este bun și aici mă refer la aproape toate produsele de machiaj, mirosul și consistență sau textura produsului în sine vor suferi schimbări majore.

În final, aș vrea să te întreb cum pregătim buzele înainte de a aplica rujul? De asemenea, este nevoie de aplicarea unui balsam după ce am demachiat buzele?

Indicat ar fi să folosim un scrub și un balsam pentru hidratare. Același lucru ar trebui să-l facem și după ce am demachiat buzele, iar peste noapte pentru un plus de hidratare în loc de balsam putem folosi o mască specială pentru buze.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Ce a descoperit Cristina Spătar după ce și-a făcut analizele
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
O mare vedetă de la noi, DIVORŢ RĂSUNĂTOR! A fost minţită tot timpul: Mi-au dispărut...
Cum arată casa de 5 milioane de euro în care locuiește Dani Alves după ce...
S-a SINUCIS ca să meargă după soțul ei MORT: ”Așteaptă-mă, vin si eu!”
Divorțează Prințul William de Kate Middleton?! Cei doi au recunoscut adevărul despre relația lor din...
Pepe, pictorial alături cei trei copii și soția lui, Yasmine. La ce acord a ajuns...
Val de susținere pentru Oana Radu după ce cântăreața a povestit ce i-a făcut fostul...
Cătălin Botezatu este într-o formă de invidiat! „Nu mă distrez și am un regim de...
Patrick, sentimente ascunse pentru Giuly!? Patrick și Robert au purtat o discuție pe tema acestui...
Cuza s-a iubit cu 700 de femei!! Kogălniceanu le trecea în CARNET. Cine i-a furat...
Horoscop 30 Martie 2024. Astazi, Balanta nu va ezita nicio secunda in alegerea pe care...
Horoscop Zilnic Sâmbătă 30 Martie 2024. Veste bună pentru cei din zodia Pești
HOROSCOP APRILIE 2024: Răsturnări de destin în aprilie 2024 pentru unele zodii
Anunțul făcut de artistă la aproape 3 ani de nuntă: „Am zis că ne vedem...
Surpriză în showbiz-ul internațional! O celebră actriță a anunțat că este însărcinată. Vedeta se pregătește...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *