Cum se curăță argintul cu bicarbonat de sodiu. Trei metode rapide pentru întreținerea bijuteriilor

Bicarbonatul de sodiu poate fi o soluție foarte eficientă pentru curățarea bijuteriilor de argint.
Cum se curăță argintul cu bicarbonat de sodiu. Trei metode rapide pentru întreținerea bijuteriilor

Cum se curăță argintul cu bicarbonat de sodiu. Bijuteriile din argint sunt un accesoriu care se pretează pentru orice eveniment. Sunt purtate deopotrivă atât de doamne și domnișoare, cât și de reprezentanții sexului tare. Însă spre deosebire de aur, acest metal își pierde în timp strălucirea, căpătând așa-numita patină. De aceea este imoportant ca după o perioadă în care nu le-ai purtat să le cureți. Pentru asta există mai multe soluții, dar poate cea mai ușoară și eficientă este cea cu bicarbonat de sodiu. Astăzi vei afla trucul simplu care va reda strălucirea bijuteriilor tale din argint.

Cum cureți argintul cu bicarbonat de sodiu

În afara ingredientului principal – bicarbonatul de sodiu – mai ai nevoie și de alte două elemente: apă și o folie de aluminiu.

Cum trebuie procedat:

Pe fundul unei cratițe se așează o bucată de folie de aluminiu pe care în mod normal o folosești la gătit sau la acoperit alte alimente în frigider. Pui folia de aluminiu întinsă sau o așezi strânsă, sub formă de ghem. Umpli cratița cu 2 litri de apă și o pui la fiert.

Când clocotește apa, adaugi două linguri de bicarbonat de sodiu. Introduci ulterior obiectele de argint și le lași câteva minute. Când vezi că bijuteriile strălucesc, le scoți cu grija să nu te frigi, cu un clește sau o mănușă de protecție și le lași să se usuce.

Argintul, prin expunere la aer și lumină devine tern și se înnegrește, fiindcă se oxidează și se acoperă de sulfură de argint. Ca remediu se creează o reacție electrochimică cu aluminiul, care se combină ușor cu sulful. Apa caldă accelerează procesul fără să afecteze argintul.

Cum se curăță argintul cu bicarbonat de sodiu

Cum cureți argintul cu detergent de rufe

Pe lângă calitatea sa principală, aceea de a curăța hainele de murdărie, detergentul de rufe poate fi și o soluție pentru redarea strălucirii  argintului. Se tapetează un bol mediu cu folie de aluminiu și se umple cu apă caldă. Se toarnă o lingură de detergent pudră, iar la final introduci obiectele din argint. Le lași în soluția rezultată un minut. După care se clătesc cu apă și se usucă, iar rezultatul va fi uimitor.

Cum se curăță argintul cu ketchup

Sosul de roșii este un ingredient delicios, dar poate fi folosit și în alte scopuri. Printre ele se numără și curățarea bijuteriilor din argint. Se pune ketchup pe un burete și se freacă obiectele înnegrite. Dacă observi că rezultatul nu este tocmai cel pe care ți l-ai dorit, mai lasă să acționeze 15 minute, apoi freacă cu o bucată de cârpă moale și clătește. În cazul obiectelor care au anumite modele poți folosi periuța de dinți pentru a freca în profunzime.

9.7 3 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.