Cum se curăță corect mașina de spălat. Ingredientul care se pune în compartimentul pentru detergent, trucul uimitor

Metoda extrem de simplă și eficientă prin care poți curăța eficient mașina de spălat
Cum se curăță corect mașina de spălat. Ingredientul care se pune în compartimentul pentru detergent, trucul uimitor

Mașina de spălat haine este unul dintre cele mai importante aparate electrocasnice din locuința noastră, care ne ajută să menținem hainele curate și proaspete. Însă, așa cum ne folosim zilnic de acest aparat, trebuie să ne asigurăm că este curățat în mod regulat, pentru a preveni acumularea de bacterii, murdărie și calcar în interiorul său. Din acest articol vei afla cum se curăță corect mașina de spălat.

Cum se curăță corect mașina de spălat

Când vine vorba de curățarea mașinii de spălat, probabil că mulți dintre noi se gândesc la folosirea unor produse chimice. Iar în prezent, există o sumedenie de detergenți care promit să îndepărteze calcarul și alte impurități din mașina de spălat.

Cu toate acestea, în articol nu ne vor referi la vreun astfel de produs care prezintă un grad mare de toxicitate. Pentru a curăța mașina de spălat eficient, cu ingrediente naturale, ai nevoie de un singur produs accesibil, pe care cel mai probabil și tu îl ai în bucătărie. Este vorba de banala sare de lămâie.

Chiar dacă este mult mai puțin costisitoare față de produsele chimice, cu sigurnață rezultatul curățării mașinii de spălat cu sare de lămâie este cel puțin la fel de bun.

Citește și: „Ce să adaugi în mașina de spălat pentru ca hainele colorate să nu-și strice culoarea. Trucul magic

Cum poți curăța eficient mașina de spălat cu ajutorul sării de lămâie

Așa cum spuneam ceva mai sus, ingredientul principal și singurul, de altfel, este sarea de lămâie.

Cum se procedează

Primul pas ar fi să calculezi ce cantitate de sare de lămâie îți va trebui. În acest sens, trebuie să ții cont că pentru un tambur de 3-4 kilograme va fi nevoie de 60 de grame de sare de lămâie, asta însemnând cam 2-3 linguri.

Pentru a curăța calcarul va trebui să rotești tamburul gol. În cazul în care mașina este foarte murdară, atunci spal-o la o temperatură de 90 de grade. Dacă murdăria nu este așa consistentă, este suficientă o spălare la 60 de grade.

Toarnă cantitatea potrivită de sare de lămâie în compartimentul pentru detergent. Când sarea de lămâie va ajunge în tambur și apa se va înfierbânta, pune spălarea pe pauză și așteaptă o oră. Apoi repornește spălarea.

După ce ai finalizat curățarea, în cazul în care au rămas bucăți de calcar, șterge bine tamburul și garnitura.

Atât de simplu. Spor la treabă!

Citește și: „Ce trebuie să presari neapărat în mașina de spălat când bagi haine negre. Vor fi impecabile, nu se vor mai decolora niciodată

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Teama pe care o are Teo Trandafir chiar si dupa 30 de ani televiziune
9 13 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *