De ce inelul de logodnă se pune pe al patrulea deget. Semnificația specială pe care o ascunde

Obiceiul se păstrează din Antichitate

Scris de: Daoud Andra

25 Jan. 2023

De ce inelul de logodnă se pune pe al patrulea deget. Semnificația specială pe care o ascunde

Inelul de logodnă este o bijuterie încărcată de simboluri. Acesta se poartă pe degetul inelar, fie la mâna dreaptă, fie la mâna stângă, alături de verighetă. De ce inelul de logodnă se pune pe al patrulea deget și de când datează acest obicei. Semnificație este una foarte puternică.

Când se poartă inelul de logodnă și verigheta pe același deget

Multe femei aleg ca, după ce se căsătoresc, să pună atât inelul de logodnă, cât și verigheta, pe același deget. Mai exct, pe degetul inelar de la mâna stângă. Bijutierii recomandă să facem acest lucru dacă cele două bijuterii sunt din același metal și dacă se potrivesc la model și la design.

Citește și: Ce bijuterii preferă Adina Halas. Povestea neștiută a inelului ei de logodnă, cu diamant negru EXCLUSIV

Astfel, dacă inelul de logodnă și verigheta sunt ambele din aur alb, galben sau roz, le putem purta împreună la mâna stângă. Dacă inelul este din aur alb cu pietre prețioase, de exemplu, iar verigheta este din aur galben, este de preferat să le purtăm separat: inelul la mâna dreaptă și verigheta la mâna stângă, pentru că aurul alb și cel galben nu arată tocmai bine împreună.

De asemenea, dacă verigheta este una simplă, fără model, subțire, poate fi pusă lângă un inel cu pietre prețioase și cu un model mai încărcat. Dacă și verigheta are model împletit sau pietre aplicate, degetul de la mâna stângă va arăta destul de încărcat dacă cele două bijuterii sunt purtate împreună.

De ce inelul de logodnă se pune pe al patrulea deget
Inelul de logodnă se poartă întotdeauna pe degetul inelar

De ce inelul de logodnă se pune pe al patrulea deget

Obiceiul de a purta inelul de logodnă și, mai apoi, verigheta, pe degetul inelar al mâinii stângi are o semnificație aparte. Acesta s-a păstrat din Antichitate, iar în Egiptul Antic se credea că există un vas de sânge care pornește de la inimă și trece prin acest deget. Era denumit „Vena Amoris”, în traducere „Vena dragostei”.

Citește și: Pe ce mână se pune inelul de logodnă. Greșeala pe care o fac multe femei

În prezent, unele femei poartă inelul de logodnă pe mâna stângă până la căsătorie, după care îl mută pe dreapta, pentru a face loc verighetei. Obiceiul nu este același peste tot în lume, ba chiar sunt culturi în care se crede că purtarea inelului de logodnă la mâna stângă aduce ghinion. În Suedia și Chile, nu doar femeile primesc inele de logodnă, ci și bărbații.

În Turcia, cuplurile care se logodesc poartă direct verighete, numai că le poartă pe mâna dreaptă. După căsătorie, mireasa și mirele mută bijuteriile pe degetul inelar de la mâna stângă, semnificând că relația este oficializată.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Victoria Răileanu a ales nume pentru fiica ei încă din primele zile de sarcină
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *