De ce să pui oțet în apa în care fierbi cartofii. Trucul nebănuit

Oțetul este un aliment de mare ajutor în bucătărie
De ce să pui oțet în apa în care fierbi cartofii. Trucul nebănuit

Cartofii sunt un aliment de bază în bucătărie, sunt foarte hrănitori, sățioși, versatili și cu toții îi iubim. În plus, există o mulțime de rețete pentru a-i putea găti, iar pentru a duce felurile de mâncare la un alt nivel vă dezvăluim motivul pentru care ar trebui să adăugați oțet în apa în care fierbi cartofii.

De ce să pui oțet în apa în care fierbi cartofii

Oțetul este un produs pe care îl avem întotdeauna, nu poate lipsi din dulapul nostru. Este ideal pentru curățenia ecologică și eficientă, precum și pentru remedii de înfrumusețare. Dar poate că nu ați auzit despre ce puteți face cu oțetul în cazul fierberii cartofilor.

Dacă îți dorești ca atunci când mănânci cartofii, care au fost fierți înainte, să nu se fărâme, trebuie să știi că există acest truc simplu, cu oțet.

Cum trebuie să fierbeți cartofii cu oțet și apă

Tot ce trebuie să faci este să fierbi cartofii timp de 30 de minute și să adaugi sare și puțin oțet după 15 minute. Ceea ce face oțetul este că ajută cartofii să formeze o crustă subțire la exterior, astfel încât această crustă să-i ajute să-și mențină forma în oală și să nu se fărâme.

Indiferent de tipul de oțet pe care îl utilizezi, acesta va fi foarte eficient, amintește-ți doar să nu folosiți prea mult pentru a nu fi cartofii apoi acri.

Alte trucuri de mare ajutor, cu oțet

Oțetul te ajută și să păstrezi albul imaculat al hainelor. Acesta este un truc pe care îl foloseau chiar bunicile noastre în urmă cu zeci de ani. Oțetul conține acid acetic concentrat care ajută la îndepărtarea uleiului, dar și elimină mirosurile neplăcute. Așadar, pune hainele timp de 30 de minute într-un litru de apă cu 50 de ml de oțet, apoi spală-le normal.

Oțetul înlocuiește balsamul de rufe

Oțetul poate să înlocuiască balsamul de rufe. Substanța din oțet înmoaie țesăturile în timp ce îndepărtează eficient murdăria. Așadar, hainele devin catifelate și moi fără balsam, doar dacă folosești puțin oțet.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Ce nu au făcut niciodată Ramona Olaru, Dani Oțil și Răzvan Simion
8.5 11 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *