Declarația uluitoare a actorului român premiat la GOPO. „Aceleași castinguri, din 100 iei 5”. Cum explică asta Bogdan Farcaș din serialul Clanul VIDEO EXCLUSIV

"În rest lucrez cu aceeași plăcere, aceleași castinguri, din 100 iei 5. Clasic”

Gala Premiilor GOPO este asociată cu Gala Premiilor Oscar la nivel de România, însă importanța câștigării unui astfel de trofeu nu este la fel de mare ca la Hollywood. Bogdan Farcaș, cunoscutul interpret al personajului Ciomag din serialul „Clanul”, deținător al unui astfel de premiu, a mărturisit în exclusivitate pentru EGO.ro că nu i s-a schimbat cariera cu nimic în momentul în care a primit titulatura de „Cel mai bun actor”.

Bogdan Farcaș: „Am acasă un trofeu GOPO”

Anul trecut, Bogdan Farcaș a primit premiul GOPO pentru „Cel mai bun actor” pentru prestația lui din filmul „Neidentificat”, unde interpretează un polițist sociopat. Nu este prima distincție pe care o primește, căci de-a lungul timpului a fost premiat la o sumedenie de festivaluri pentru prestațiile lui. Cu toate acestea, premiile nu aduc niciun beneficiu din punct de vedere profesional, cel puțin nu la nivel de România, sau cel puțin în cazul lui.

„Anul acesta (n.r la ediția din 2023 a premiilor GOPO)nu am nicio nominalizare, dar particip cu trei filme, adică joc în trei filme care au fost nominalizate. Eu am acasă un trofeu GOPO. Este la mine acasă și am un raft special în care am GOPO, am anumite suveniruri din „Clanul”, am alte suveniruri din alte filme, adică lucruri care m-au emoționat foarte tare stau la un loc, fac gașca de emoție practic”, a povestit Bogdan Farcaș pentru EGO.ro despre locul unde își depozitează trofeele și premiile.

„Cred că am avut eu mai multă încredere în mine”

Bogdan Farcaș nu are nevoie de o prea mare prezentare, căci se numără printre cei mai apreciați actori români din ultimii ani. De-a lungul timpului a jucat în producții de la Hollywood, alături de nume sonore precum Mark Nicholson, Wesley Snipes, Rachel Wood, Jean-Claude Van Damme sau Shia LaBeouf, iar asta cu mult înainte de a câștiga un premiu GOPO. Dacă la Hollywood această distincție i-ar fi adus o sumedenie de contracte, dar mai ales un mare capital de imagine, în România lucrurile nu stau chiar așa. O spune chiar el, care mărturisește că nu au venit propuneri prea multe peste el, ci că a trebuit să se ducă în continuare la castinguri, să dea probe și să demonstreze că merită să facă parte din distribuția unui film. Așa s-a întâmplat și pentru serialul „Clanul”, unde s-a dus la casting pentru a demonstra producției că poate interpreta rolul unui abuzator de copii. Mai mult decât atât, titulatura de „Cel mai bun actor” în 2022 nu l-a scutit de refuzuri la anumite castinguri.

„Nu-mi dau seama ce s-a schimbat de când am luat GOPO. Cred că am avut eu mai multă încredere în mine și m-am dus altfel la probe. Atât. Cred că asta s-a schimbat. În rest lucrez cu aceeași plăcere, aceleași castinguri, din 100 iei 5. Clasic”, a mai declarat Bogdan Farcaș.

Momentul în care a realizat că vrea să devină actor

Asta nu înseamnă că actorul se plânge, mai ales că nici nu ar avea de ce dacă ne uităm peste lista cu filme, seriale și spectacole de teatru în care s-a numărat în distribuție, dar mai ales datorită faptului că visează la această carieră încă de când avea 12 ani.

„În 1992, m-a dus taică-miu la mare cu un prieten de-ai lui, pe care îl chema Florin Mircea. Ulterior, domnul Florin Mircea mi-a fost și profesor de vorbire. La 12 ani l-am cunoscut pe acest om și mi s-a părut atât de cool și fain, încât m-am uitat la el ca la un zeu. La un moment dat, mi-am zis: „Asta vreau să fiu și eu în viață: actor!”. Pentru mine, în secunda aia, un actor era echivalentul la „a fi cool”. Asta era el pentru mine, un om impresionant, un om care m-a influențat foarte mult. Acesta este motivul pentru care am vrut să mă fac actor, nu că văzusem spectacole. Când eram mic, eram în sala de cinema. Realmente fugeam de acasă. M-a găsit taică-miu la cerșit. Cerșeam bani pe stradă ca să văd același film de la 9 la 11, 11 la 1, 1 la 3, 3 la 5, 5 la 7, 7 la 9. Dacă fugeam de acasă, ai mei sigur mă găseau într-o sală de cinema. În întunericul acela, în bezna aceea se auzea „Bogdan! Bogdan!”, iar eu ziceam „Shhh!”. Apărea taică-miu: „Treci acasă!”. Eram fascinat de sala de cinema și de filme, pentru că… era drumul spre mine. Nu știu cum să îți explic altfel. Alergam în mine. Îmi imaginam că sunt ba Mărgelatu’, ba Spartacus. Petreceam foarte mult timp singur jucând personaje din filme. Nu știu dacă asta m-a influențat, dar acest factor, combinat ulterior cu domnul Florin Mircea, mi-a modificat clar viața”, a mai povestit Bogdan Farcaș pentru EGO.ro.

Video: Cătălin Shadi Sîrbu

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
10 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *