Filmul românesc de pe Netflix care a împărțit România în două tabere: “M-a traumatizat”

Filmul „Capra cu trei iezi”, de la un „film românesc atât de captivant”, la o „dramă foarte proastă”. Ce spun cei care au văzut pelicula.
Filmul românesc de pe Netflix care a împărțit România în două tabere: “M-a traumatizat”

Una dintre cele mai importante producții cinematografice românești din acest moment este „Capra cu trei iezi”. Pelicula regizată de Victor Canache, o adaptare horror a faimoasei povești scrisă de Ion Creangă, a împărțit telespectatorii două tabere. Iată ce au spus cei care au vizionat filmul.

Filmul românesc de pe Netflix care a împărțit România în două tabere

Pelicula care îi aduce în rolurile principale pe Maia Morgenstern și Marius Bodochi a intrat pe locul 1 în Top 10 cele mai urmărite filme din România. Scenariul filmului respectă povestea lui Ion Creangă, însă spre deosebire de aceasta, care se evidențiază prin personificări și cântece vesele, accentul peliculei este pus pe dramă și tragedie.

Adaptarea face referire la povestea unei familii monoparentale din secolul al XIX-lea – o mamă (interpretată de Maia Morgenstern) cu trei copii (interpretați de Antonio Gavrilă, Răzvan Ilina şi Silviu Corbu), care este nevoită să țină piept unui vechi prieten de familie (rol jucat de Marius Bodochi), care își dezvăluie adevărata natură sadică.

Pelicula lansată de platforma de streaming Netflix pe 23 martie a împărțit telespectatorii în două tabere. În timp ce unii au considerat că adaptarea poveștii lui Ion Creangă este o adevărată capodoperă, alții s-au arătat extrem de dezamăgiți de ea, în ciuda faptului că are drept protagoniști două nume uriașe ale filmului românesc.

Filmul românesc de pe Netflix care a împărțit România în două tabere
Filmul românesc de pe Netflix care a împărțit România în două tabere

Iată câteva dintre opiniile celor care au văzut pelicula:

„Un film foarte bun, însă nerecomandat minorilor. De mult nu am mai văzut un film românesc atât de captivant“.

„M-a traumatizat filmul asta și ați ruinat povestea pentru mine. Mă duc să arunc cărțile cu «Capra cu trei iezi», că nu vreau să mai aud de ea….. mai faceți și voi o comedie“.

„Un film ce n-ar fi trebuit să existe…. crud, tâmpit, limbaj creat numai din arhaisme 90%… O poveste adaptată ce n-ar fi trebuit gândită că film niciodată. Groaznic… n-ai cum să extrapolezi în așa hal povestea și să transformi «iezii» în copii… Crud, jalnic, groaznic“.

„Bun, foarte bun. Incredibilă atmosfera“.

„Un film horror de prost. Nu ne mai facem bine! Exclus să fie văzut de copii“.

„Fără supărare, dar mi se pare o dramă foarte proastă, nu poveste. Păcat!“.

„Bun filmul, văzut în cinema“.

„Of, of… Același tipar de când mă știu în filmele românești… ca la teatru… Sper să ne facem bine și noi în industria de film. Ecranizări după orice s-ar face nu putem depăși tiparul… Prea profundă pentru mine toată «industria» filmului românesc“.

Filmul românesc de pe Netflix care a împărțit România în două tabere
Filmul românesc de pe Netflix care a împărțit România în două tabere

Ce spune Marius Bodochi despre filmul în care interpretează personajul negativ

Regizorul respectă povestea lui Creangă, doar că schimbă personajele. În locul animăluțelor acum sunt oameni. Dar când un individ omoară un copil, atunci ce este? Un horror, nu? Exact asta se întâmplă în film. Motivația bărbatului-lup din film de a ucide un copil este, de fapt, o răzbunare pe mama celor trei copii. Bărbatul-lup are o dorință puternică pentru femeia respectivă. Aceasta îl refuză și de aici pornește drama. Așa s-a ajuns la un horror psihologic. Victor Canache insistă mult pe psihologia acestor personaje, pe care așa le creionează și Ion Creangă“ a declarat Marius Bodochi, pentru Adevărul.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Teama pe care o are Teo Trandafir chiar si dupa 30 de ani televiziune
6.6 14 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *