Gheorghe Turda are mașină de 50.000 de euro, dar călătorește gratuit cu STB: ”Sunt un om normal, nu-s cu nasul pe sus!”. Ce îl întreabă lumea în troleibuzul 66 EXCLUSIV

Solistul de muzică populară oferă autografe, între două stații
Gheorghe Turda are mașină de 50.000 de euro, dar călătorește gratuit cu STB: ”Sunt un om normal, nu-s cu nasul pe sus!”. Ce îl întreabă lumea în troleibuzul 66 EXCLUSIV

Gheorghe Turda are o mașină de fițe în garaj, însă iată că prin București circulă doar cu mijloacele de transport în comun. În plus, are gratuitate, în timp ce prețul benzinei a băgat groaza în români. Este imposibil ca cei care circulă cu troleibuzul 66 să nu-l fi întâlnit măcar o dată pe marele artist, care acordă autografe, între două stații. Gheorghe Turda ne-a mărturisit, în interviul exclusiv pentru Ego.ro, că pentru el este o reală plăcere să stea de vorbă cu lumea: ”Nu-s cu nasul pe sus!”.

”Pe STB am abonament gratuit, căci sunt pensionar”

Dacă, în turnee, Gheorghe Turda este văzut la volanul mașinii sale, în valoare de aproape 50.000 de euro, iată că prin București, unde locuiește, artistul se plimbă cu mijloacele în transport în comun. Pentru marele artist, aceste călătorii reprezintă, susține el, o reală plăcere și relaxare. În plus, ia pulsul străzii, stă de vorbă cu lumea, despre vremuri, despre vreme…Contactat de reporterii Ego.ro, cântărețul de muzică populară ne-a declarat:

”Da, merg des cu SATB-ul, mă recunoaște lumea în troleibuzul 66 și în tramvaiul 21, îmi cer oamenii autografe. Sunt un om normal, nu-s cu nasul pe sus, îmi place să călătoresc prin mulțime. Lumea mă întreabă de sănătate, cum am trecut prin pandemie, dacă am activitate muzicală. Am, da, merg la niște spectacole și la Timișoara, am și un eveniment în familie, la Arad, la o nuntă. Pe SATB am abonament gratuit, căci sunt pensionar. Pe metrou, nu am, plătesc călătoria”.

Gheorghe Turda
Gheorghe Turda

Gheorghe Turda bate țara în lung și-n lat cu mașina de 50.000 de euro: ”La drum lung conduc doar eu”

Gheorghe Turda șofează și la 74 de ani, chiar și la drum lung, la spectacolele susținute în afara Bucureștiului:

”Întotdeauna am avut mașină bună, mai scumpă, nu contează firma, nici nu o zic. Am grijă să am o siguranță pe șosele, nu merg cu orice, la drum lung conduc doar eu, doar când am vreo petrecere, și mai beau un păhărel, îmi iau șofer. Recent, m-am întors de la Roma, unde am susținut un recital pentru comunitatea românilor, au fost prezenți 3.000 de spectatori. A fost un eveniment organizat de Ministerul de Externe și de Ambasada Română, a fost acolo și consulul României, a fost un mare succes”.

Ce spune despre solistele care interpretează cântece patriotice, deși el este veteranul acestui gen muzical: ”Sunt piese contrafăcute!”

Gheorghe Turda, primul solist din România care a interpretat cântece patriotice, nu vede cu ochi buni faptul că tot mai multe soliste abordează acest gen muzical. Inclusiv fosta lui iubită, Nicoleta Voicu, a lansat recent un cântec, ”De ce îmi furi străine țara?”:

”Eu am fost primul solist de muzică patriotică din România. Am cântat în 1970, pe 24 ianuarie, într-o iarnă cumplit de grea, la Cluj, alături de Dumitru Fărcaș, piesa ”Treceți batalioane române Carpații”, iar ungurii ne bumbăceau cu bulgări de zăpadă. Părerea mea despre fetele care cântă melodii patriotice este că aceste piese sunt contrafăcute, sunt făcături, mai pe înțeles. Nici nu mai au iz patriotic, cum era altădată. Multe artiste cântă acest gen muzical, dar eu nici nu le bag în seamă”.

9.3 3 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.