Iubita lui Putin, pe lista cetățenilor ruși sancționați. Ce restricții s-au dat

Uniunea Europeană a impus un nou set de sacțiuni Rusiei, iar printre persoanele vizate se numără și presupusa amantă a lui Vladimir Putin.
Iubita lui Putin, pe lista cetățenilor ruși sancționați. Ce restricții s-au dat

Iubita lui Putin, pe lista cetățenilor ruși sancționați. Alina Kabaeva a primit interdicție de a mai intra în vreun stat membru al Uniunii Europene, iar în cazul în care îi vor fi descoperite bunuri pe teritoriul unei țări din UE, acestea vor fi înghețate.

Iubita lui Putin, pe lista cetățenilor ruși sancționați

Uniunea Europeană a stabilit al șaselea set de sancțiuni împotriva Rusiei, vineri, când s-au împlinit 100 de zile de la declanșarea războiului din Ucraina. Principala măsură a fost interzicerea importurilor de petrol din Rusia, statele membre având la dispoziție între șase și opt luni pentru a găsi soluții alternative.

Printre persoanele sancționate de UE se numără și presupusa amantă a lui Vladimir Putin, Alina Kabaeva. Fosta campioană la gimnastică ritmică este acuzată că a contribuit la acțiunile care au dus la subminarea integrității teritoriale a Ucrainei.

„Alina Kabaeva este președinta Consiliului de Administrație al National Media Group (NMG), un holding care deține participații mari în aproape toate marile companii mass-media care reproduc propaganda guvernului rus”

„Este o fostă gimnastă rusă și fostă membră a Dumei de Stat. Ea este strâns asociată cu președintele Vladimir Putin”.

„În consecință, este responsabilă pentru sprijinirea acțiunilor și politicilor care subminează integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei, precum și stabilitatea și securitatea în Ucraina. În plus, ea este asociată cu o persoană inclusă pe listă care sprijină în mod activ acțiunile care subminează integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei, precum și stabilitatea și securitatea în Ucraina”, a scris jurnalul UE.

Sancțiuni impuse Alinei Kabaeva și de alte state

Uniunea Europeană nu este singura care a sancționat-o pe Alina Kabaeva. Pe lista țărilor în care presupusa iubită a lui Putin a primit interzis se numără Marea Britanie și Canada.

De asemenea, și Australia a întocmit o listă cu 16 cetățeni ruși vizați de sancțiuni, printre ei numărându-se și Alina Kabaeva. Alături de ea, au mai fost sancționați oficiali ruși precum ministrul Agriculturii Dimitri Patrușev, ministrul Irek Fayzullin, ministrul Transporturilor Vitali Savieliev și ombudsmanul copiilor Maria Lvova-Belova.

Și SUA au luat măsuri împotriva apropiaților lui Putin. Americanii au declarat că au blocat peste un miliard de dolari de la oligarhul rus Suleiman Kerimov. Departamentul de Trezorerie a precizat că omul de afaceri gestionează în secret Heritage Trust, canalizând bani către Statele Unite prin intermediul companiilor fictive.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Erika Isac, detalii despre noul iubit “Este un bărbat extraordinar!”
8.1 45 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *