La ce temperatură trebuie ținută varza murată, de fapt. Greșeala pe care o fac multe persoane

Sfaturi importante pentru o varză murată perfectă
La ce temperatură trebuie ținută varza murată, de fapt. Greșeala pe care o fac multe persoane

Atunci când gospodinele pregătesc varză murată țin cont de foarte multe reguli. Se întâmplă însă, ca multe dintre ele să greșească atunci când aleg temperatura la care stă apoi varza. Vezi mai jos care sunt gradele necesare pentru ca varza murată să iasă perfectă.

La ce temperatură trebuie ținută varza murată. Sfaturi prețioase

Murarea verzei depinde întotdeauna de temperatură. Pentru murare rapidă este nevoie de o temperatură de 25 de grade. Astfel varza devine acră după aproximativ șapte zile. Potrivit ampress.ro, la fiecare grad sub cele 25 de grade se adaugă patru zile la timpul nominal de murare. Așadar, la o temperatură de 20 de grade varza se va mura în 17 zile. Temperatura optimă de murare este de 18 grade. Așa va deveni acră în 21 de zile.

Dacă dorințe să faceți varză murată la o temperatură de 5 grade Celsius, trebuie să știți că ea va deveni acră după 87 de zile, adică aproximativ trei luni. Astfel, dacă știți că locul unde veți pune varza la murat este unul rece, luați în calcul să o pregătiți mult mai devreme. Așa vă veți putea bucura de ea la Crăciun, pentru sarmale.

La ce temperatură trebuie ținută varza murată după fermentație

După ce se încheie procesul de fermentație lactică, varza murată se păstrează pentru timp îndelungat la temperaturi mai mici de 15 grade Celsius.

Care sunt cele trei lucruri importante de care se ține cont atunci când se pune varza la murat

Conform sursei citate, cele mai importante trei lucruri de care trebuie să ții cont atunci când pui varză la murat sunt: concentrația soluției de apă cu sare, temperatura la care are loc fermentația și procesul de fermentație să aibă loc în condiții anaerobe.

Condimentul pe care trebuie să îl pui neapărat în varza murată

Pentru un gust deosebit al verzei murate, specialiștii spun că e bine să punem ardei iuți printre verze, apoi să punem restul condimentelor deasupra. Foarte important este să ne asigurăm că între verze nu există spațiu. De asemenea, varza trebuie scobită cât mai adânc pentru ca saramura să pătrundă mai ușor dinspre interior către frunze. Dacă nu îndepărtăm cotorul cât mai bine, varza se va mura mai greu dinspre exterior, riscând ca zona din mijloc să rămână neacrită și tare.

Rețetă salată de varză murată

Toacă mărunt o jumătate de varză murată și adaugă trei linguri de ulei. Pune o linguriță de cimbru uscat, apoi un sfert de linguriță de piper negru măcinat. Pune și două linguri de boia de ardei dulce. Amestecă totul foarte bine și poți consuma această salată cu pilaf, cartofi sau fasole.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Teama pe care o are Teo Trandafir chiar si dupa 30 de ani televiziune
7.9 41 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *