Locurile din casă prin care se pierde căldură. Cele mai bune metode pentru a evita eliminarea căldurii

Ține cont de aceste sfaturi pentru a păstra căldura în casa ta
Locurile din casă prin care se pierde căldură. Cele mai bune metode pentru a evita eliminarea căldurii

Confortul în casă depinde în mare măsură de temperatură, atât vara, cât și iarna. Pe lângă încălzire și aer condiționat, o bună izolație este esențială pentru a menține o temperatură confortabilă în interiorul casei.

În timpul iernii, pentru a păstra căldura acumulată în interiorul locuinței cât mai mult timp posibil fără a fi nevoie să folosiți încălzirea pentru o perioadă îndelungată și, astfel, să economisiți bani, este esențial să vă concentrați asupra zonelor în care se pierde cel mai mult căldura.

Locurile din casă prin care se pierde căldură

Iată așadar locurile din casa ta prin care pierzi o bună parte din căldură:

Ferestrele

Există multe tipuri diferite de ferestre, iar unele izolează mai bine decât altele. În general, geamurile tind să lase să pătrundă aerul rece iarna. Se estimează că ferestrele pot cauza o pierdere între 30% și 35% din temperatura unei locuințe, potrivit specialiștilor. Acest lucru se datorează materialului – sticla – care este și ea expusă direct la exterior.

Pentru a preveni această pierdere de căldură, puteți opta pentru una dintre aceste variante:

  • instalarea de perdele termice
  • coborârea jaluzelelor pentru a proteja mai mult locuința de frig
  • schimbarea ferestrelor cu unele care au o mai bună etanșeitate

Citește și: „Ce trebuie să pui la toate ferestrele din casă pentru evita pierderile de căldură. Gestul simplu care îți salvează banii din portofel

Ușile

Ușile sunt un alt element care lasă să iasă cea mai mare cantitate de căldură, nu doar pentru că sunt în contact direct cu exteriorul, la fel ca ferestrele, ci și pentru că utilizarea lor necesită să fie deschise și închise în mod constant, ceea ce face ca aerul cald din interior să iasă mai ușor.

Concret, căldura interioară pierdută prin uși este cuprinsă între 10% și 15%, în funcție de calitatea materialelor, de izolația și de instalarea acestora. Prin urmare, este important să aveți în vedere și acești factori pentru a obține o mai bună izolare a locuinței.

Citește și: „Ce trebuie să faci la toate geamurile termopan iarna. Așa nu vei mai pierde deloc căldura din casă

Pereții și tavanul

De asemenea, concentrându-ne asupra elementelor care sunt în contact cu exteriorul, trebuie să se țină cont și de acoperiș, podea și pereții casei, deoarece acestea sunt unele dintre locurile în care se pierde cea mai multă căldură.

Mai exact, 35% din căldură se pierde prin pereți, iar aproximativ 20% prin acoperiș. În ceea ce privește podeaua, cauzează o pierdere a căldurii între 7% și 10%.

Contează foarte mult și materialele folosite la construcția casei. De aceea, investiția într-o bună izolație pentru podea sau pereți poate fi rentabilă pe termen lung. De asemenea, covoarele sunt și ele utile pentru a preveni trecerea aerului rece prin podea.

Citește și: „Ce temperatură trebuie să ai în casă pe timp de iarnă. Vei avea mereu căldură și vei scăpa de sumele uriașe de pe facturi

Urmăriți EGO.ro și pe
Horoscop săptămâna 20-26 martie 2023
6.5 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *