Machiajul tenului cu tendință acneică. Claudia Preduca, make-up artist: „Roșeața se ascunde cu un corector verde” SPECIAL

Claudia Preduca: „Există produse speciale pentru tenul acneic”

Scris de: Daoud Andra

23 Mar. 2023

Machiajul tenului cu tendință acneică. Claudia Preduca, make-up artist: „Roșeața se ascunde cu un corector verde” SPECIAL

Tenul cu tendință acneică necesită o rutină de îngrijire specifică, dar și mai multă atenție atunci când vine vorba despre produsele de machiaj pe care la aplicăm pe față. Claudia Preduca, make-up artist, ne explică de ce este important să avem o rutină în concordanță cu problemele tenului, dar și ce produse cosmetice să evităm și cum acoperim corect coșurile și semnele lăsate de acnee.

Claudia Preduca, make-up artist: „Contează ce tip de ten și ce nevoi avem”

Bună, Claudia! Astăzi vreau să discutăm despre machiajul tenului cu tendință acneică. Dacă avem un ten cu probleme, este recomandat să folosim machiaj zi de zi sau mai degrabă lăsăm pielea să respire?

Claudia Preduca: Este recomandat să facem ceea ce spune medicul dermatolog. Există produse speciale pentru tenul acneic, dar dacă medicul dermatolog recomandă să nu purtăm machiaj, ar trebui să îl ascultăm.

Citește și: Cum se face conturarea feței și de ce să nu omiți această etapă. Claudia Preduca, make-up artist: „Ne ajută să punem în valoare trăsăturile” SPECIAL

Cât de importantă este rutina de îngrijire? Care sunt pașii de urmat înainte de aplicarea machiajului, dar și după ce ne demachiem? 

Este cea mai importantă. Înainte de aplicarea machiajului trebuie să curățăm și să hidratăm tenul. Iar la demachiere, la fel. Pe lângă asta contează ce tip de ten și ce nevoi avem. Dar acești pași sunt esențiali pentru toată lumea.

Claudia Preduca: „Roșeața se ascunde cu un corector verde”

Spune-ne, te rog, cum se face corectarea prin culoare? Cum acoperim corect coșurile și cicatricile, fără să încărcăm tenul?

Cicatricile sunt aproape imposibil de acoperit, doar putem corecta culoarea acestora, dar nu putem ascunde adânciturile din piele. Machiajul până la urmă este machiaj, nu operație estetică. Tot ce putem face prin machiaj este să corectăm anumite culori pe care nu le vrem pe fața, cum este în cazul coșurilor, roșeața se ascunde cu un corector verde, după care facem pașii normali în machiaj (fond de ten, concelear, pudră etc.)

Citește și: No make-up make-up: cum realizăm un look natural. Trucuri de la Claudia Preduca, make-up artist: „Oferă tenului luminozitate” SPECIAL

Ce produse de machiaj să evităm? Ce ingrediente nu ar trebui să se regăsească în produsele pe care le aplicăm pe față?

Parfumul, cel puțin din punctul meu de vedere. Eu încerc să fug cât mai mult de parfum în produsele pe care le aplic pe față.

Produsele de îngrijire și de machiaj trebuie să fie potrivite tipului de ten. Cum putem afla ce fel de ten avem?

Există mai multe tipuri de ten: normal, mixt, gras, uscat, acneic. Pentru tenul mixt, sebumul se regăsește în zona T a feței (nas&frunte), iar restul sunt destul de ușor de identificat.

 

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Vladimir Drăghia, despre viața cu două fetițe
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *