Mască pentru cearcăne și riduri de expresie. Ce ingredient banal din bucătărie să folosești pentru combaterea „ochilor obosiți”

Nu mai trebuie să cumperi produse scumpe pentru a obține un ten luminos și proaspăt. Folosește ingredientele aflate la îndemână, în bucătăria ta.
Mască pentru cearcăne și riduri de expresie. Ce ingredient banal din bucătărie să folosești pentru combaterea „ochilor obosiți”

Când vine vorba de îngrijirea tenului, căutăm cele mai bune produse și ingrediente pentru a avea un ten sănătos, tânăr și strălucitor. Uneori chiar suntem dispuse să ne dăm banii pe creme scumpe și măști cosmetice din cele mai sofisticate. Însă o mască pentru cearcăne și riduri de expresie poate fi preparată în casă. Ingredientele sunt la îndemâna oricui și sunt ieftine.

Mască pentru cearcăne și riduri de expresie. Metoda simplă prin care o poți prepara

Nu trebuie să cumpărăm lucruri scumpe pentru a obține acel ten luminos și proaspăt, deoarece natura este cheia pentru a arăta uimitor.

Puțini se gândesc la ce efecte ar avea cafeaua asupra tenului. Dar nu o ceașcă de cafea pe care să o bei, ci cafeaua măcinată, combinat cu alte ingrediente din care să-ți faci o mască.

Ingrediente pentru o mască anticearcăne

Cafeaua este un ingredient foarte frecvent folosit pentru combaterea „ochilor obosiți”. Este un antioxidant foarte puternic care luptă împotriva radicalilor liberi. De asemenea, previne semnele timpurii de îmbătrânire. Cafeaua conține vitamina C care ajută la catifelarea și depigmentarea pielii. Totdată, elimină petele cauzate de vârstă și de soare, potrivit viviendoencasa.mx.

În plus, cafeaua ajuta la protejarea pielii de razele UVA și UVB. Asta duce la întarzierea oxidării celulelor. De asemenea, conține vitamina A, care îmbunătățește elasticitatea pielii. Combate și previne apariția ridurilor, ca să nu mai vorbim de proprietățile sale antiinflamatoare, care ajuta la eliminarea pungilor de sub ochi. Acestea, în general, dau impresia de oboseală. Totdată promovează circulația sângelui și descongestionează rapid zona din jurul ochilor.

La rândul său, uleiul de cocos are multe beneficii pentru sănătatea și frumusețea noastră. Conține peste 90% acizi grași saturați, inclusiv acid lauric, care ajută la hrănirea și hidratarea pielii și părului. În plus, este bogat în vitamina E, un antioxidant puternic care repară țesuturile și combate îmbătrânirea prematură. De asemenea, este bogat în vitamina K. Astfel, ajută la păstrarea colagenului și elastinei pielii, făcând din uleiul de cocos un minunat ingredient anti-îmbătrânire.

Mască pentru cearcăne și riduri de expresie

Iată ingredientele pentru o mască facială

  • 4 linguri de cafea macinata
  • 3 linguri de ulei de cocos
  • ½ lingură piper negru

Cum să o prepari, pas cu pas:

  • Amestecă toate ingredientele într-un recipient curat
  • Amestecă-le până când ingredientele sunt bine integrate
  • Cură-ți fața și aplică masca pe toată suprafața feței, mai ales în zona cearcănelor. Ai mare grijă la ochi
  • Las-o să acționeze 25 până la 30 de minute
  • Clătește apoi și șterge cu un prosop curat
  • Aplică o cremă hidratantă
  • Utilizeză această mască pentru cearcăne și riduri de expresie de două ori pe săptămână.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Bălan nu mai crede în certificatul de căsătorie
9.7 11 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *