Mesaje de Sfânta Ecaterina 2022. Cele mai frumoase urări și felicitări de trimis celor care își sărbătoresc onomastica pe 25 noiembrie

Trimite-le celor dragi cele mai frumoase urări de Sfânat Ecaterina.
Mesaje de Sfânta Ecaterina 2022. Cele mai frumoase urări și felicitări de trimis celor care își sărbătoresc onomastica pe 25 noiembrie

Mesaje de Sfânta Ecaterina 2022. Pe data de 25 noiembrie, creștinii ortodocși o prăznuiesc pe Sfânta Ecaterina, prilej cu care peste 300.000 de români  își vor sărbători ziua onomastică. Dacă vrei să trimiți celor dragi urări și felicitari de ziua lor de nume și te afli în pană de idei, te poți inspira din mesajele de mai jos.

Mesaje de Sfânta Ecaterina 2022. Ce nume se sărbătoresc pe 25 noiembrie

Potrivit datelor oficiale, peste 355.000 de români poartă numele Sfintei Ecaterina sau derivatele acestuia. Astfel, 152.390 de femei şi 203.217 bărbaţi își vor sărbători ziua onomastică pe data de 25 noiembrie.

Cele mai întâlnite prenume feminine sunt Ecaterina și Cătălina – 64.261, în timp ce la bărbaţi, cele mai multe persoane poartă prenumele derivat Cătălin.

Derivatele numelui Ecaterina:

  • Cătălina
  • Catrina
  • Catinca
  • Caterina
  • Cati
  • Catina
  • Catița
  • Tincuța
  • Cătălin

Cele mai frumoase urări și felicitări de trimis celor care își sărbătoresc onomastica pe 25 noiembrie

Atât la zilele de naștere, cât și la cele onomastice este important să le trimiți celor dragi mesaje de felicitare. Dar știm că nu este mereu ușor să exprimi în cuvinte gândurile și sentimentele pentru cei apropiați, așa că ți-am pregătit o listă cu mesaje speciale de felicitare pe care le poți trimite celor care își sărbătoresc ziua numelui de Sfânta Ecaterina.

  • La mulți ani! Sfânta Ecaterina, care este patroana numelui tău, să te ocrotească în fiecare zi, să îți aducă liniște și pace și să nu lase ca speranța să se stingă în sufletul tău. La mulți ani cu sănătate, împliniri și momente frumoase!
  • Îţi doresc ca, de ziua ta de nume, dorinţele să devină realitate, speranţele să devină împliniri şi orice cădere un pas înainte. La mulţi ani!
  • Cu numele să ne trăiești, visurile să îți împlinești, multă dragoste să ai, sănătate și bucurii! La mulți ani, Cătălin/Cătălina!
  • Draga mea Ecaterina, te felicit de ziua numelui și îți transmit toate gândurile bune! Îți doresc mereu să zâmbești, bucuria să fie întodeauna prezentă în viața ta și să ai numeroase împliniri! La mulți ani!
  • De Sfânta Ecaterina îți doresc o zi cât mai frumoasă alături de cei dragi! La mulți ani!
  • Draga mea Ecaterina, te felicit de ziua numelui și îți transmit toate gândurile bune! Îți doresc mereu să zâmbești, bucuria să fie întodeauna prezentă în viața ta și să ai numeroase împliniri! La mulți ani!
  • La mulți ani, gânduri bune, iubire și sănătate! Pe unde te poartă pașii în viață, să dai doar de bucurii, iar inima să îți tresare de fericire. Mulți ani frumoși și binecuvântați!
  • Ecaterina, fată dragă, azi e ziua ta minunată! Sfânta Ecaterina să te călăuzească, visurile să îți împlinească! La mulți ani binecuvântați!
  • Cu această ocazie îți dăruiesc toate florile din lume alături de sănătate, fericire, multe bucurii și belșug! La mulți ani!
  • La mulți ani cu bucurii, voie bună și iubire! În viață să te bucuri de tot ce e frumos și să te înconjori de oameni dragi ție!
  • La mulţi ani! Îngerii să-ti călăuzească paşii şi Sfânta Ecaterina să-ţi lumineze drumul în viaţă!

Cine a fost Sfânta Muceniță Ecaterina

Deoarece suntem în Postul Crăciunului, de Sfânta Ecaterina nu este bine să mâncăm de dulce. Această sărbătoare este marcată în calendarul ortodox cu cruce neagră.

Sfânta Muceniță Ecaterina a trăit în secolul al IV-lea, în timpul împăratului Maximian. Ea a fost fiica principelui Consta și a avut parte de o educație aleasă. Cunoștea foarte bine limbile gracă și latină. De asemenea, avea cunoștințe temeinice de oratorie și astronomie.

Sfânta Muceniță Ecaterina a avut două viziuni: în prima o vede pe Maica Domnului cu pruncul Iisus în brațe. Din cauza faptului că nu era creștină, nu reușește să vadă fața Mântuitorului, descoperindu-și astfel deșertăciune cunoștințelor sale. Moment în care decide să primească Sfântul Botez.

În a doua viziune i se arată Mântuitorul Iisus Hristos, care îi dăruiește un inel de logodnă și îi spune: „Iată, astăzi de primesc pe tine mireasă Mie nestricată și veșnică, deci să păzești tocmeala aceasta cu dinadinsul și să nu mai primești nicidecum alt mire pământesc”.

Când s-a trezit, Ecaterina rămâne uimită de faptul că pe degetul său chiar se afla un inel de logodnă. Din acel moment, viața ei se schimbă radical. Începe să condamne obiceiurile și culturile păgâne și îi confruntă în discursuri publice pe marii înțelepți ai vremii, reușind chiar să îi aducă la adevărata credință.

Pentru lupta sa împotriva cinstirii zeilor, Sfintei Mucenițe i s-a tăiat capul. Potrivit tradiției, în urma decapitării nu a curs sânge, ci lapte. Îngerii au dus trupul Sfintei Ecaterina în Muntele sinai, în locul în care Moiese văzuse Rugul Aprins. Acolo s-a ridicat o monăstire care îi poartă hramul.

O părticică din moaștele Sfintei Ecaterina se află la Biserica Colțea din București.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Raicu revine în televiziune?
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *