Motivul pentru care Olimpia Melinte și-a petrecut ziua de naștere departe de copiii ei. „A fost prima oară”. Ce direcție nouă ar putea să ia cariera ei VIDEO EXCLUSIV

„A fost prima oară când am fugit singuri de când suntem părinți de doi"

Olimpia Melinte a devenit pentru a doua oară mamă în pauza dintre sezoanele serialului „VLAD”, unde a avut rol principal, ceea ce a ajutat-o să petreacă primele luni alături de fiica ei. După ce a terminat filmările, actrița s-a implicat în mai multe proiecte, însă prioritate au avut cei doi copii ai ei, Sasha și Ingrid. După aproape doi ani în care au fost de nedespărțit, Olimpia Melinte a povestit în exclusivitate pentru EGO.ro că a simțit nevoia să fugă câteva zile alături de soțul ei, Luca, într-o scurtă vacanță în Italia.

Olimpia Melinte, despre cartea scrisă alături de fiul ei

După terminarea filmărilor pentru serialul „VLAD”, Olimpia Melinte a publicat prima ei carte pentru copii, „Serion Pantalon în Țara Amintirilor”, o carte atipică pe care a scris-o împreună cu fiu ei, având ca inspirație prietenul imaginar la băiețelului. Într-o perioadă în care atât copiii, cât și părinții pun accentul mai mult pe tehnologie, actrița speră ca tabletele și telefoanele mobile să fie înlocuite de cărți și copiii să înceapă să citească mai mult.

„Cred că depinde foarte mult de părinți. Dacă părinții citesc, vor citi și copii, clar. Dacă o vezi pe mami sau pe tati citind, îți iei și tu o carte și citești din ea. Cum fac ai mei. Inclusiv fiica mea, de un an și ceva, pe care o vezi cu cartea în mână citind, mă rog citind că nu știe să citească, dar se preface acolo. Pare foarte serioasă și când o întreb ce face acolo, dacă citește, îmi zice că DA, e foarte hotărâtă. Deci cred că depinde foarte mult de faptul că văd la părinților lor făcând asta. Chiar cred că ne vom întoarce la lucrurile astea simple pentru că tehnologia nu cred că îi ajută foarte mult, nu reușește să-i conecteze cu lumea înconjurătoare cum o fac cărțile”, a povestit Olimpia Melinte, dând exemplu pe copiii ei de 7 și respectiv un an și jumătate.

„Sasha citește singur și citește cu plăcere, iar pentru Ingrid citesc în fiecare seară. Are deja cărțile ei preferate, pe care și le ia în mânuță și le aduce în pat ca să-i citesc. Nu îi citesc niciodată o poveste, așa cum mi-aș dori, îi citesc vreo trei-patru. La noi durează foarte mult lectura de seară”.

„Nu prea există poveste pe care să nu o știu”

Faptul că de mai bine de 7 ani citește povești în fiecare seară, înainte de culcare, i-a dezvoltat și mai mult partea creativă și a determinat-o pe Olimpia să-și ducă cariera și într-o altă direcție, astfel că nu exclude ideea ca, la un moment dat, chiar să înregistreze un audiobook.

„Să știi că e o idee foarte bună cu audio book-ul, mai ales că știu atâtea povești deja, după doi copii. Mi se pare că nu prea există poveste pe care să nu o știu. Uneori, când sunt foarte-foarte obosită și nu pot să citesc mai mult de o poveste, citesc una, după care închid lumea și îi spun că acum urmează doar să-i spun povestea. Mă apuc și inventez. De fapt și „Serion Pantalon în Țara Amintirilor”, a fost tot așa, inventată de mine pentru Sasha în momente în care nu mai aveam chef și răbdare să mai citesc dintr-o carte și începeam eu să inventez lucruri”, a mai povestit Olimpia pentru EGO.ro, mărturisind însă că, fiica ei, spre deosebire de fratele mai mare, nu pare să inventeze vreun prieten imaginar, însă cu siguranță o va inspira pe mama ei cu poznele pe care deja le face.

Olimpia Melinte, despre fiica ei: „Nu cred că va avea nevoie de prieteni imaginari”

„Ingrid e foarte diferită. Nu cred că va avea nevoie de prieteni imaginari. Este foarte hotărâtă și sigură pe ea, nu are niciun fel de frici, e complet alt copil. Nu ai zice că sunt frate și soră, clar. Poate să facă ce vrea, dar nu vrea să facă lucruri nasoale. La Sasha eram mereu panicată, să aibă grijă, dar pe ea efectiv o las și nu se duce să facă un lucru rău. E un copil minunat. Nu e foarte prințesă, dar nu îi place să se murdărească. Aici are o problemă. Tot timpul își ia babețica înainte de masă, și-o pune la gât și spune că se murdărește. Nu suportă nici pe mâini, dacă se murdărește imediat vine să o spăl”.

„Am plecat și cu ei doi în vacanță, fără ajutor”

Deoarece în ultimii doi ani chiar a fost nedezlipită de copiii ei și totul s-a învârtit în jurul lor, Olimpia Melinte a simțit nevoia să facă o pauză. Astfel că, luna trecută, când a împlinit 36 de ani, actrița a plecat câteva zile în Italia, alături de soțul ei, bărbatul cu care este împreună încă din timpul liceului.

„A fost prima oară când am fugit singuri de când suntem părinți de doi și a fost o gură de aer proaspăt chiar dacă au fost doar cinci zile. A fost extraordinar de bine. Am plecat și cu ei doi în vacanță, fără ajutor. Adică nu eu singură, ci împreună cu soțul meu. Vara asta am fost doar noi în vacanță. Nouă ne și place să fim doar noi patru. Avem ritmul nostru, tabieturile noastre, adică ne descurcăm”, ne-a povestit actrița motivând că nu a ales o vacanță doar în doi doar pentru că nu mai făcea față situației, ci pentru că își dorea doar un mic moment de respiro. „Nu e greu. Adică mi-am asumat. Adică dacă ar fi să mă plâng acum, chiar e…Alți oameni au mult mai mari probleme, mă uit și eu în stânga și dreapta și văd ce se întâmplă în jurul meu și îi mulțumesc lui Dumnezeu că are grijă de mine și de familia mea. Merg înainte fără să mă plâng cât este de greu. Pentru nimeni nu este ușor să fii părinte, dar dacă ți-ai asumat asta trebuie să mergi mai departe”.

„Ingrid se joacă cu toate mașinuțele lui, cu Lego, cu tot ce are el”

Ce-i drept, are noroc și de copii cuminți, care se înțeleg perfect în ciuda diferenței de vârstă dintre ei. Actrița a mărturisit că nu a fost mereu așa și că i-a luat ceva timp să-l convingă pe fiul ei, Sasha, să înțeleagă faptul că are o soră mai mică.

„Are perioadele lui de gelozie mai ales că Ingrid când s-a născut a primit foarte multe lucruri, ca orice bebeluș, iar Sasha era supărat că numai ea primește, numai ei i se aduce, pe el nimeni nu-l mai place, avea din astea. Normal că îi explicam care este treaba și că nu e deloc așa și că așa a primit și el la vremea lui, doar că acum a mai apărut cineva și trebuie să se bucure și el de ce primește ea”, a mai declarat Olimpia Melinte pentru EGO.ro, completând că de multe ori întețelege supărările fiului său, mai ales că cea mică încearcă să-l copieze încontinuu  și este mereu în urma pașilor lui. „Stai liniștită, Ingrid se joacă cu toate mașinuțele lui, cu tot Lego lui, cu tot ce are el. Tot ce are Sasha este super interesant, nu există. Sunt sigură că va fi genul acela de fetiță care se va juca cu mașinile. Sasha este pasionat de graffiti și mai nou este pasionată și ea și ne arată tot felul de graffiti când mergem prin oraș. Îl urmează așa, cu pași siguri”.

Video: Daniel Bălan

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *